15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEdi Iordănescu exultă după succesul cu Finlanda: „O seară pe care o aşteptam şi o căutam“

Edi Iordănescu exultă după succesul cu Finlanda: „O seară pe care o aşteptam şi o căutam“

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a fost foarte bucuros la finalul partidei cu Finlanda, câștigată de tricolori cu 1-0, din Liga Naţiunilor, pe stadionul „Rapid – Giulești“. Tehnicianul, aflat la primul succes la națională, a punctat că este o seară pe care o aştepta şi o căuta.

„O seară bună pentru noi, o seară pe care o aşteptam şi o căutam şi pe care am găsit-o. Pentru mine cu siguranţă sunt importante cele trei puncte. Este importantă victoria din toate punctele de vedere. Aveam nevoie de ea! Dar mai important este că această echipă demonstrează că are caracter, că are valoare şi că are viitor. Nu a fost uşor pentru noi. Ne-am reunit în condiţii foarte dificile, cu multe probleme, dar echipa a arătat progrese de la joc, la joc. Echipa s-a adunat şi a strâns nu numai trei puncte în clasament, dar a arătat şi mult fotbal.

Repriza întâi a fost una deosebită, cu efort, travaliu, calitate. Cred că dacă intram cu 2-0 sau 3-0 la pauză închideam meciul din prima repriză. În repriza a doua am pierdut din energie, am pierdut din putere, din capacitatea de a fi intenşi, dar lucrurile au fost în mare sub control. Totuşi am arătat că ştim să şi suferim dacă este nevoie. Dar una peste alta a fost o seară deosebită“, a afirmat Iordănescu în conferinţa de presă de după partida din Giuleşti.

A prins glas în fața contestatarilor

Selecţionerul a precizat că le-a transmis jucătorilor înainte de meci că are încredere în actuala generaţie de tricolori. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care a acceptat postul.

„Eu am spus că şi criticile sunt bune atunci când sunt constructive, când sunt prezentate cu bun simţ. Când există jigniri nu mă descalific eu, se descalifică ceilalţi. Eu cred că avem toţi datoria să susţinem echipa naţională a României. Le-am spus băieţilor că eu cred necondiţionat în această generaţie. De aia am venit aici, de aia am acceptat această provocare cu bucurie şi cu mândrie. Dar ei trebuie să demonstreze că există viitor şi valoarea pe care eu am văzut-o la ei. E o seară bună, rămân trei puncte. Rămâne o seară din care putem să ne inspirăm şi în jurul căreia putem să construim“, a mai spus Edi Iordănescu.

Vrea revanșa cu Muntenegru

Strategul naționalei României a precizat că provocarea cea mai mare până la meciul cu Muntenegru va fi să recupereze cât mai mulţi jucători după oboseala acumulată în primele trei partide din Liga Naţiunilor.

„Peste două zile avem din nou o provocare majoră. Provocarea majoră va fi să ne recuperăm. Se simte oboseala, nu e uşor. Recunosc: va fi cea mai mare provocare zilele următoare să vedem cum putem să eliminăm din oboseală. După, vom vedea. Eu nu am timpul pe care mi l-aş dori, dar încerc să mă obişnuiesc şi cu acest lucru. Îmi doresc ca la meciul cu Muntenegru să repetăm multe lucruri bune din seara asta. Dacă se va întâmpla asta, şi pe fondul jocului bun din Bosnia, deplasarea în Muntenegru putem să o plasăm ca pe o seară neagră, ca pe un accident al echipei naţionale.

Rămân la părerea că nu există o favorită clară în grupă. Noi trebuie să ne vedem de parcursul nostru, să ne bucurăm de această seară, să încercăm să ne inspirăm din ea, să construim în jurul ei. Dar trebuie să fim foarte conştienţi că ne aşteaptă din nou un joc foarte greu, în condiţii foarte grele de oboseală majoră. Am avut mulţi jucători care au cerut schimbări, nu mai puteau. E normal, pentru că sunt multe jocuri în puţine zile şi în acelaşi timp este final de sezon. Şi e foarte greu să te capacitezi, să găseşti energia, mintea să nu meargă şi în altă direcţie“, a mai spus Iordănescu.

Le-a mulțumit suporterilor de pe „Giulești“

Edi Iordănescu le-a mulţumit spectatorilor de pe stadionul „Giuleşti“ pentru felul în care au susţinut echipa naţională de fotbal a României:

Vreau să mulţumesc publicului, care a fost extraordinar. Publicul a arătat că iubeşte cu adevărat echipa naţională! Mulţumesc în numele echipei publicului, la fel cum mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în această echipă“.

Citește și: Nicuşor Bancu: „Dacă pierdeam, dezamăgeam toată România“ – GdS

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS