11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAlb-albaştrii se mai bucură de câteva zile de vacanţă. Cantonament - în Austria, transferuri - mai vedem...

Alb-albaştrii se mai bucură de câteva zile de vacanţă. Cantonament – în Austria, transferuri – mai vedem…

Universitatea Craiova a încheiat sezonul competiţional mai târziu, fiind forţată de FRF să susţină barajul „minune“ cu FC Botoşani, care să-i „binecuvânteze“ locul de Conference League. Asta nu înseamnă că vacanţa va fi mai lungă decât a celorlalte combatante din Liga 1.

Alb-albaştrii se vor reuni luni, 13 iunie, în vederea reluării pregătirilor pentru noul sezon competiţional. Clubul nu va surprinde nici anul acesta cu privire la locul de desfăşurare al cantonamentului. Ştiinţa va asuda în această vară tot în Austria, în regiunea Tirol. Şi-a stabilit şi câteva jocuri de verificare, dar numele adversarelor le vom cunoaşte pe parcurs.

Oltenii tatonează „piaţa“

În privinţa lotului, oficialii Universităţii Craiova nu au parafat nimic până acum. Ca idee, perioada de transferuri în Liga 1 se deschide oficial pe 14 iunie şi se va încheia pe 5 septembrie.

„Nu am primit nimic scris la club pentru fotbaliști. În rest, sunt discuții pe care să le poarte antrenorul cu Marian Copilu. Dacă ne gândim la calificarea în Conference League, trebuie să fortificăm lotul“, a declarat zilele trecute preşedintele Sorin Cârțu, la Pro Arena.

Conform spuselor lui Gigi Becali, finanţatorul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, este tentat să achiziţioneze jucători din campionatul intern. Este vorba despre Joyskim Dawa (26 de ani), de la FC Botoșani, respectiv Alexandru Işfan (22 de ani), de la FC Argeş. Un alt fotbalist de care s-a interesat conducerea Ştiinţei este mijlocaşul Enriko Papa. Albanezul îşi încheie contractul cu FC Botoşani la finalul acestei luni, dar are mai multe oferte, inclusiv din ţările arabe.

Sunt şanse mari ca Mateiu să semneze prelungirea

La capitolul plecări, Universitatea Craiova l-a pierdut deja pe Lyes Houri, căruia i-a expirat împrumutul de la formaţia ungară MOL Fehervar. Cluburile nu au ajuns la un preţ corect privind transferul definitiv al mijlocaşului fracez.

Alţi doi jucători aflaţi la final de contract sunt „veteranii“ Marius Constantin şi Alex Mateiu. Cu ultimul s-au purtat discuţii pentru prelungire şi lucrurile sunt pozitive. Alex Mateiu revine miercuri (8 iunie) în ţară, din Ibiza, şi se va prezenta luni la reunire, pentru că oricum înţelegerea îi expiră pe 30 iunie. Aşadar, totul se va hotărî în zilele următoare.

Citeşte şi: Universitatea Craiova l-a împrumutat pe Florin Borţa la Petrolul Ploieşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS