13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMeciul România - Grecia se joacă de ziua oaspeţilor. Vezi statistica întâlnirilor cu elenii!

Meciul România – Grecia se joacă de ziua oaspeţilor. Vezi statistica întâlnirilor cu elenii!

Naţionala de fotbal a României întâlneşte astăzi, de la ora 20.15 (ProX), pe stadionul „Steaua“, reprezentativa Greciei. Amicalul din Capitală se desfăşoară într-o zi de mare însemnătate pentru oaspeţi. În ziua de 25 martie se sărbătorește Ziua Națională a Greciei, motiv pentru care le urăm elenilor „La mulți ani!“.

Meciul din Ghencea va fi arbitrat de o brigadă spaniolă. La centru va fi Ricardo de Burgos Bengoechea (35 de ani), iar cele două linii vor fi asigurate de asistenţii Juan Carlos Yuste Jimenez, respectiv Iker de Francisco Grijalba.

Numerele pe care le vor purta tricolorii:

„Va fi confruntarea cu numărul 35 între cele două reprezentative!

Primul meci al tricolorilor cu Grecia a avut loc pe 25 mai 1930. A fost o victorie categorică pentru noi, 8-1 la București într-un amical. Au fost, în total, 34 de meciuri până astăzi, dintre care doar 6 înfrângeri pentru România și 10 rezultate de egalitate. Am câștigat de 18 ori în fața elenilor!
Ultima confruntare, în 2015, tot la București, s-a încheiat 0-0, în preliminariile EURO 2016, cu Anghel Iordănescu selecționer. În meciul de la Atena programat în acea grupă, tricolorii învinseseră cu 1-0, de data aceasta cu Victor Pițurcă pe bancă.

Ziua de 25 martie este una specială pentru oaspeții noștri, reprezentând aniversarea Independenței. În fapt, se sărbătorește începutul Războiului de Independență pentru Grecia, din 1821. Sărbătoarea a fost instituită prin decret regal încă din 1838.

Interesant este și faptul că, în contextul deselor partide cu Grecia, am jucat aceste meciuri de 5 ori până acum în luna martie, pe zilele de 7, 8, 11, 21 sau 29, dar niciodată chiar la ceas aniversar pentru Grecia. 70 de goluri au marcat all-time tricolorii în poarta Greciei, încasând doar 35“, a scris FRF.

După acest joc cu Grecia, România va întâlni marți, 29 martie, de la ora 20.45, pe stadionul „Netanya“, reprezentativa Israelului.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS