11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 3 / Mario Găman şi Boby Arjoca Staicu au demarat pregătirea „pandurilor“

Liga 3 / Mario Găman şi Boby Arjoca Staicu au demarat pregătirea „pandurilor“

Începutul săptămânii a consemnat şi reluarea pregătirilor celor de la Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul principal al formaţiei gorjene, Mario Găman, a explicat, pentru Gazeta de Sud, cum se prezintă lucrurile în momentul de faţă la echipă şi care sunt obiectivele pe termen scurt şi mediu.

„Vom merge cu acelaşi nucleu de jucători“

Marea supărare a tehnicianului gorjean este că nu poate îmbunătăţi lotul, deoarecere Pandurii Târgu Jiu a primit interdicţie la transferuri, după ce Steven Goma, Ludovic Erhard, Keinus Bunga și Maurice Sylla s-au adresat la FIFA pentru neplata salariilor.

„Am început şi noi treaba, cu mult optimism. La reunire au fost prezenţi 23 de jucători: 20 de câmp, plus 3 portari. Am avut şi două absenţe: Sean şi Obeng. Lotul nu o să mai suporte modificări, pentru că, după cum ştiţi, avem interdicţie la transferuri. Sunt ceva probleme cu 4 jucători străini, dar am încredere în conducere că va rezolva problema în cel mai scurt timp. Dacă nu, asta este situaţia. Nu este ceea ce ne doream, pentru că mai aveam nevoie de 4-5 jucători cu experienţă pe lângă lotul actual. Dar asta este menirea noastră, să muncim cu ce avem, să scoatem tot ce-i mai bun din ce este şi să sperăm că la final o să ne bucurăm din nou de rezultate pozitive“, a spus Mario Găman.

„Principala noastră grijă este să nu mai plece nimeni“

Acesta ne-a dezvăluit că a obţinut acordul unor jucători de a veni la Pandurii, dar totul depinde de cât de repede se vor rezolva litigiile cu jucătorii mai sus menţionaţi.

„Eu reuşisem să ajung la un consens cu jucători importanţi. A rămas să ne auzim în cazul în care ei nu-şi găsesc echipe până în momentul când putem să plătim şi să facem din nou transferuri. Ţinem legătura în continuare cu ei, dar ceva concret poţi să vorbeşti doar când putem face legitimări. Din păcate nu poţi aduce nici măcar jucători liberi, cum era înainte. Deci vom merge cu acelaşi nucleu de jucători din 2021. Principala noastră grijă este să nu mai plece nimeni. Eu am încredere că vom forma un nucleu bun şi, dacă vom dezvolta ideile noastre aşa cum ne dorim, putem să sperăm la nişte rezultate frumoase“, a explicat Mario Găman.

Ne vom pune la punct cu totul“

Mario Găman a structurat bine pregătirea, stabilind şi o serie de jocuri amicale pentru ca Pandurii Târgu Jiu să poată regla jocul până la primul fluier oficial din 2022.

„Pregătirea va avea loc pe plan local. După primele 10 zile de acomodare la efort se va intra în regim de cantonament. De miercurea viitoare, mai exact. Vom avea câte două antrenamente pe zi şi ne vom pune la punct cu totul. Am stabilit şi o serie de partide amicale. Pe 29 ianuarie o să avem un joc cu Jiul Rovinari, la ei. Pe 5 februrie o să jucăm cu Minerul Costeşti, la Târgu Jiu. O să avem o dublă cu CSO Filiaşi, pe 12 şi 26 februarie. Mai avem jocuri cu Viitorul Dăeşti, pe 16 februarie, şi cu Universitatea II Craiova, pe 19. Cu CSO Filiaşi, cu Dăeşti şi Craiova II a rămas să stabilim unde jucăm cu 2-3 zile înainte, în funcţie de vreme“, a declarat Mario Găman.

Obiectivul rămâne neschimbat

Cât despre obiectiv, lucrurile nu s-au schimbat, chiar dacă drumul este şi mai anevoios în momentul de faţă:

„Obiectivul rămâne acelaşi: accederea în play-off. Ne aşteaptă un meci dificil în prima etapă, cu Şimian, pe care dacă-l câştigăm vom fi matematic în play-off. În schimb, în cazul unui rezultat negativ ai emoţii şi la play-off. Apoi trebuie să scoatem cât mai mult din meciurile care vor urma şi, de ce nu, să mergem la baraj. Vă daţi seama că nu va fi uşor, pentru că celelalte pretendente la primele 4 poziţii s-au întărit în această iarnă cu jucători foarte buni. Eu mizez acum pe omogenitatea lotului, pe tinereţea şi dorinţa de afirmare a băieţilor mei. Dar va fi şi mai frumos totul dacă vom avea rezultate pozitive şi chiar o promovare în Liga 2, la care în momentul de faţă nu ne mai dă nimeni nicio şansă“.

Citeşte şi: Alexandru Stoica nu continuă la „U“ Craiova: „Capitol închis, merg mai departe!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS