10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / Kyros Vassaras: „Sunt cazuri de Covid în rândul arbitrilor, dar avem suficienţi“

Liga 1 / Kyros Vassaras: „Sunt cazuri de Covid în rândul arbitrilor, dar avem suficienţi“

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Kyros Vassaras, a declarat, astăzi, că sunt câteva cazuri de Covid-19 în rândul arbitrilor. Grecul a subliniat că în lot sunt suficienţi sănătoşi pentru primele partide oficiale din 2022, programate la acest sfârşit de săptămână în Liga 1.

„Avem câteva cazuri de Covid în rândul arbitrilor, dar deocamdată aşteptăm… Nu sunt aşa de multe! Este ceva normal, ştim ce se întâmplă peste tot în lume cu acest virus şi versiunea sa Omicron… Arbitrii nu au acuzat simptome. Noi am luat măsuri suplimentare înainte şi după seminar, la fel ca şi acum, la teste. Repet, nu avem multe cazuri, aşa că avem suficienţi arbitri pentru începutul campionatului“, a afirmat preşedintele CCA, citat de Agerpres.

„Aceste cazuri apar nu numai în România, ci peste tot în lume. Ştim că şi în campionatele de top ale Europei sunt probleme cu acest virus. Cred că este o situaţie cu care trebuie să trăim şi să ne obişnuim. Noi încercăm să luăm măsuri de protecţie suplimentare pentru a evita răspândirea acestui virus“, a adăugat Vassaras, prezent, astăzi, la testele fizice susţinute de arbitrii din Liga 1.

Vrea ca arbitrii să fie mai aspri

Kyros Vassaras a precizat că le-a transmis indicaţii arbitrilor să fie mai stricţi o dată cu reluarea campionatului. El le-a cerut să nu mai tolereze simulările, protestele şi faulturile violente.

„Dacă mă întrebaţi la ce să se aştepte jucătorii şi antrenorii în acest an, pot spune că le-am dat indicaţii clare arbitrilor să protejeze imaginea fotbalului. Iar imaginea fotbalului poate fi protejată prin eliminarea simulărilor şi a protestelor la adresa deciziilor arbitrilor. Aşa că jucătorii să se aştepte ca arbitrii să fie stricţi în aceste situaţii.

O altă indicaţie pe care am transmis-o arbitrilor este aceea de protejare a siguranţei jucătorilor. Aşa că arbitrii nu vor tolera faulturile grave şi contactele violente. Vrem să reamintim de asemenea jucătorilor să evite confruntările şi să se concentreze la joc. Şi să fie siguri că arbitrii vor da tot ce au mai bun pe teren. Sperăm într-o colaborare foarte bună cu jucătorii şi antrenorii. Numai în acest fel putem să ridicăm nivelul fotbalului românesc“, a explicat oficialul CCA.

Pregătirile pentru VAR decurg bine

Conducătorul CCA, Kyros Vassaras, a precizat că pregătirea arbitrilor pentru implementarea VAR în Liga 1 se află în grafic.

„Pregătirea pentru implementarea arbitrajului video decurge bine. Suntem chiar înaintea începerii pregătirii practice pe terenul de joc… Adică am făcut cursurile, seminariile, ele continuă şi acum în camerele VAR din sediul CCA. Progresul este unul bun. Noi ne-am propus ca primul meci cu VAR, cel mai devreme, să poată fi Supercupa României, dar ceea ce ne dorim cu adevărat este să începem o dată cu noul sezon al Ligii 1. În momentul de faţă pot spune că suntem în grafic“, a menţionat el.

Arbitrii din Liga 1 au efectuat, în această după-amiază, testele fizice de la începutul anului pe terenul sintetic Pro Luceafărul, de lângă sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Citeşte şi: Universitatea Craiova confirmă numirea lui Marian Copilu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS