16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U19, victorie la limită cu Letonia în preliminariile CE 2022

România U19, victorie la limită cu Letonia în preliminariile CE 2022

Naţionala sub 19 ani a României a învins echipa Letoniei, scor 1-0, miercuri, la Manavgat (Turcia), în Grupa a 9-a a preliminariilor Campionatului European de juniori din 2022.

Golul care a făcut diferenţa a fost marcat de Ştefan Bodişteanu (’43). De menţionat faptul că tricolorii au ratat şi un penalti, tot prin Bodişteanu (’41), şutul său fiind apărat de portarul Nikita Saranins. Lovitura de pedeapsă a fost obţinută de Costin Amzăr, după un duel cu Karlis Piksens.
România a avut şi o bară, prin Albert Hofman (’76).

Cel mai bun jucător al echipei României a fost portarul Alexandru Borbei (Lecce), care a apărat două penaltiuri, ambele executate de Lukass Vapne (’31, ’64), potrivit site-ului UEFA. Primul a fost dictat după un fault al lui Amzăr la Vapne, iar al doilea după o intervenţie a lui Borbei asupra lui Valerijs Lizunovs.

Selecţionerul Adrian Văsîi a mizat pe următorii jucători: Alexandru Borbei – Alexandru Pantea (’58, Andrei Coubiş), Botond Gergely, Cristian Ignat, Costin Amzăr (’75, Bogdan Lazăr) – Dan Sîrbu, Andrei Pandele – Doru Andrei (’46, Albert Hofman), Răzvan Tănasă, Ştefan Bodişteanu (’78, Alex Trifan) – Andreas Chiriţoiu (’58, Rareş Burnete).

Tot miercuri are loc şi cealaltă partidă a grupei, Turcia – San Marino.

Programul mini-turneului U19 de calificare, găzduit de Turcia:

13 noiembrie:
România – San Marino (ora 12:00)
Letonia – Turcia (16:00)

16 noiembrie:
Turcia – România (ora 16:00)
Letonia – San Marino (16:00).

Câştigătoarele celor 13 grupe, ocupantele locurilor secunde şi cea mai bună echipă de pe locul al treilea se vor califica la turul de elită, ultima rundă dinaintea Campionatului European. Turneul final, la care participă 8 selecţionate, va avea loc în iulie-august 2022, în Slovacia.

Citeşte şi: Mirel Rădoi: „Cu Islanda poate fi ca un meci de box. Să sperăm că rămânem în picioare“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS