16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalŞtiinţa, la 73 de ani! Când fotbaliştii nu-s acasă, suporterii le calcă-n casă

Ştiinţa, la 73 de ani! Când fotbaliştii nu-s acasă, suporterii le calcă-n casă

-

Zi memorabilă pentru iubitorii Ştiinţei! Astăzi se împlinesc 73 de ani de la înfiinţare, iar oficialii clubului Universitatea Craiova au marcat evenimentul aşa cum se cuvine. Dacă Laurenţiu Reghecampf şi fotbaliştii săi s-au pus la dispoziţia fanilor Ştiinţei în cantonamentul pe care-l susţin la Poiana Braşov, în Bănie suporterii s-au răsfăţat în fieful „leilor“.

VIDEO! VEZI TURUL CANTONAMENTULUI DIN LUNCĂ ŞI DECLARAŢIILE DE LA FINAL!

Baza sportivă din Lunca Jiului şi-a deschis porţile în faţa celor mai curioşi să vadă unde asudă şi unde dorm alb-albaştrii înaintea meciurilor. Şi n-au fost deloc puţini! Organizatorii s-au văzut nevoiţi să împartă mulţimea în grupuri, pentru a evita aglomeraţia şi pentru a respecta mărurile anti Covid 19. În incinta stabilimentului, oaspeţii au putut să vadă un mic muzeu ce conţinea trofeele câştigate. Pe lângă acesta au putut vizita bucătăria şi sala de mese, sala de vizionare şi de şedinţe, încăperile cu elementele necesare refacerii, piscina, dar şi camerele lui Nicuşor Bancu, Alex Mateiu şi chiar Laurenţiu Reghecampf.

Şi pentru că acest club are şi o istorie frumoasă în spate, pe holuri au putut fi observate şi analizate fotografii cu cei care umpleau meci de meci fostul stadion „Central“ şi care au contribuit la marile performanţe ale clubului oltean.

Gloriile Ştiinţei, la mare căutare

Un tur de cantonament l-au făcut şi fostele glorii ale Ştiinţei, dar şi câţiva dintre oamenii care au pus umărul, într-un fel sau altul, la rezultatele glorioase. Printre aceştia s-au numărat Ţâcă Zamfir, Marcel Popescu, Ion Velea, Nicolae Negrilă, Sorin Cârţu, dar şi mai tinerii Pavel Badea, Gică Craioveanu, Marius Sava şi alţii.

Cu toţii au fost foarte solicitaţi pentru poze şi autografe, dar oboseala nu s-a instalat absolut deloc. majoritatea afirmând că sunt apţi şi pentru ce va urma în partea a doua zilei. Mai exact, jocul demonstrativ care va avea loc pe stadionul „Orăşenesc“ din Filiaşi, locul unde a început drumul Ştiinţei în fotbal, în compania echipei CFR Filiaşi.

Alb-albaştrii susţin mâine un amical

De menţionat faptul că în Lunca Jiului şi-a făcut apariţia şi mijlocaşul Vasile Constantin. Acesta a revenit pentru scurt timp din Ardeal pentru a-şi lua lucrurile, întrucât urmează să fie împrumutat la divizionara secundă FC Braşov.

Altfel, fotbaliştii Universităţii Craiova încep săptămâna în forţă, cu un test. Alb-albaştrii vor susţine luni, de la ora 11.00, la „Campoverde“ – Braşov, un joc de verificare în compania formaţiei Metaloglobus Bucureşti.

Citeşte şi: Liga 3 / Robert Dănescu: „Ne-am revanșat în fața suporterilor!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Încep lucrările la Spitalul Regional Craiova! Ce firmă a...

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a...

ȘTIRI GdS