7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalOcaziile nu se mai răzbună! Știința a dat lovitura cu Rapid și își anunță revenirea!

Ocaziile nu se mai răzbună! Știința a dat lovitura cu Rapid și își anunță revenirea!

Era și timpul unei victorii în stil de mare echipă și cu gust, puțin, de „șampanie“! Universitatea Craiova a făcut un meci extraordinar pe Arena Națională, cu Rapid, și a obținut o victorie mai mult decât meritată după un meci plin de tensiune. A fost 2-1 pentru băieții noștri, care au întors soarta meciului cu două goluri în ultimele 10 minute și i-au administrat Rapidului primul eșec în acest sezon. Mai mult de atât, ne bucurăm să îl revedem pe Koljic cum marchează și cum își împinge echipa spre victorie!

Ei cu golul, noi cu posesia

Prima repriză de pe Arena Națională a fost de-a dreptul „nebună“, cu o mulțime de evenimente. Așa cum era de așteptat, băieții lui Reghecampf au venit cu gândul la a marca și de a opri seria incredibilă a Rapidului, iar posesia a fost încă din primul minut a lor. Rapid, ca de fiecare dată, s-a baricadat bine în defensivă și a așteptat momentul potrivit pentru a da lovitura. Iar acel moment a venit în minutul 15, când Albu a înscris cu un șut plasat de la marginea careului. Au urmat minute de asediu la poarta Rapidului, dar fără ca poarta lui Moldovan să fie pusă în pericol.

În finalul reprizei, în minutul 44, Belu-Iordache a fost eliminat după ce a încasat cel de-al doilea galben și imediat s-au aprins spiritele pe teren. Jucătorii și-au adresat injurii, s-au împins, în timp ce publicul mai mult ațâța prin scandări și huiduieli. Într-un final, pe lângă eliminarea lui Belu-Iordache, Gustavo și Săpunaru au mai încasat un galben, iar la pauză s-a intrat cu avantaj minim în favoarea gazdelor, scor 1-0.

Noroc, noroc, dar până când?

În partea secundă, norocul s-a ținut scai de Rapid, iar portarul Moldovan a făcut un meci de-a dreptul magic. În minutul 56, Știința a lovit de două ori bara, o dată prin Baiaram, apoi, imediat, prin Dan Nistor, care a șutat violent de la marginea careului. Asediul alb-albaștrilor a continuat, iar Moldovan a avut o dublă intervenție la Baiaram, respectiv Markovic. Și nu s-a oprit aici, pentru că în minutul 63 a scos un nou șut al lui Baiaram de la distanță, apoi l-a intimidat pe Markovic, din poziție de unu la unu.

Într-un final, a venit și golul Științei, care plutea în aer. Cîmpanu a trimis spre poartă în minutul 83 de la marginea careului, mingea a lovit iar bara, dar a sărit, apoi, fix pe fruntea lui Markovic, care nu a mai ratat. Jucătorii de la Rapid au început, până la finalul jocului, să stea din ce în ce mai mult pe jos și să acuze crampe, timp în care Universitatea a încercat să forțeze victoria. Lovitura de grație a venit în minutul 90+2, când „dragonul“ Koljic a „lovit“ cu un trasor de la peste 20 de metri, direct în vinclul lui Moldovan. A fost și golul victoriei, pentru că până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil. Universitatea s-a impus cu 2-1, la capătul unui meci controlat în totalitate!

Rapid: Moldovan – Belu, Săpunaru, Dandea, Goge – Crepulja, Albu, Ilie (75, Florică) – Carnat, Bălan (45+2, Moise), Hlistei (90, Alami). Antrenor: Mihai Iosif.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (54, Ivanov), Găman, Screciu (81, Constantin), Bancu – Nistor, Fedele (54, Vînă), Gustavo (54, Koljic) – Cîmpanu, Markovic, Vătăjelu (46, Baiaram). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.  

Liga 1, etapa 7:

Vineri, 27 august: Voluntari – Chindia 2-1, FCU – Farul 1-1;
Sâmbătă, 28 august: Dinamo – FC Argeș 0-2, ora 21.00: Rapid – Universitatea Craiova 1-2;
Duminică, 29 august – ora 18.15: Sepsi – Botoșani, ora 21.00: CFR Cluj – FCSB;
Luni, 30 august – ora 18.00: Clinceni – Mioveni, ora 21.00: Gaz Metan – UTA.

Clasament:
1.CFR Cluj 18 puncte (golaveraj 9-3)
2.Rapid 16 (7-0)
3.Botoşani 13 (6-4)
4.„U“ Craiova 12 (9-8)
5.Farul 12 (7-2)
6.UTA 11 (6-3)
7.FCSB 9 (8-5)
8.Mioveni 9 (4-5)
9.Voluntari 9 (7-9)
10.FCU 8 (7-8)
11.Argeş 7 (6-6)
12.Chindia 6 (5-7)
13.Dinamo 6 (6-11)
14.Sepsi 5 (5-7)
15.Mediaş 4 (4-8)
16.Clinceni 1 (5-12)

Citește și: „Magie oltenească“ în Liga 3! Știința II, „set“ la zero cu Minerul Costești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS