12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUTA - „U“ Craiova / Reghecampf: „Sper să câştigăm cele 3 puncte, cu toate că nu va fi uşor“

UTA – „U“ Craiova / Reghecampf: „Sper să câştigăm cele 3 puncte, cu toate că nu va fi uşor“

-

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a prefaţat astăzi confruntarea de la Arad, cu UTA. Disputa de pe stadionul „Francisc Neuman“ este programată sâmbătă, 14 august, de la ora 21.30, şi contează pentru etapa a 5-a din Liga 1.

„Încercăm să câştigăm puncte“

Strategul Ştiinţei a punctat de la bun început că alb-albaştrii merg la Arad cu gândul la victorie, dar că este convins că replica formaţiei gazdă va fi foarte bună.

„Mergem la Arad să încercăm să câştigăm puncte. Venim după un meci bun, câştigat acasă şi de aceea dorinţa de victorie este foarte mare. Aşteptările sunt, de asemenea, foarte mari din partea tuturor. Sper să continuăm pe acelaşi drum şi să câştigăm cele 3 puncte, cu toate că nu va fi uşor. UTA este o echipă foarte bine organizată în apărare, cu un public frumos şi cu un stadion, probabil, plin. Atmosfera meciului va fi foarte bună, mie îmi place să joc pe stadioane pline. Vom vedea ce se va întâmpla pe teren, dar cu siguranţă va fi un meci foarte greu.

Ultima partidă pe care UTA a susţinut-o acasă, împotriva celor de la FCSB, a fost foarte bună. Au terminat la egalitate cu FCSB, ceea ce eu spun că este un rezultat bun pentru ei. Am urmărit mai mult jocul lor şi au făcut un joc foarte bun împotriva celor de la FCSB, deci nu trebuie să luăm după ceea ce au făcut ei până acum. Probabil că şi ei au traversat o perioadă mai nefastă şi speră ca de la meci, la meci să fie mai bine“, a declarat Laurenţiu Reghecampf.

„Reghe“ a admis că succesul înregistrat cu Voluntari i-a detensionat pe jucătorii săi. El a punctat însă că a avut grijă ca aceştia să nu se relaxeze prea tare:
„E clar că atmosfera este mult mai bună acum, după un meci câştigat. Dar, aşa cum am mai spus-o, după fiecare victorie aşteptările sunt mai mari şi presiunea mai mare. Sper ca jucătorii să înţeleagă acest lucru! Am discutat şi astăzi cu ei. Le-am explicat foarte clar că meciul de la Arad va fi foarte dificil şi de aceea trebuie să se concentreze“.

Este mulţumit de modul cum se pregătesc „leii“

Laurenţiu Reghecampf a declarat că randamentul alb-albaştrilor din timpul antrenamentelor este bun şi a explicat şi stările „ciudate“ ale lui Mirko Pigliacelli.

„Antrenamentele sunt foarte bune, jucătorii încearcă să-şi îmbunătăţească nivelul, atât tactic, cât şi fizic. Este foarte important ca la o echipă care îşi doreşte să câştige titlul la antrenamente să existe concurenţă şi jucătorii să fie pregătiţi în orice moment când avem nevoie de ei. Din punctul acesta de vedere să nu vă faceţi probleme, asta este meseria mea. În momentul când jucătorii sunt pe bancă, ei fac ce li se cere.

Putem să luăm anumite reacţii pe care le-a avut, că nu a fost ok faţă de Lazar sau ceilalţi colegi de echipă, dar eu nu văd aşa. Eu mă uit în ansamblu la imagine, văd cine se pregăteşte la antrenament şi cum se comportă el în anumite momente. Nu pot să vă mint şi să vă spun că nu a avut o reacţie de supărare. Dar până la urmă e normală, e venită de la un fotbalist care vrea să joace. I-am explicat foarte clar că totul este în mâna lui, că trebuie să se antreneze, reacţia lui să fie alta, să fie mai aproape de echipă şi să-i dea încredere, iar atunci o să joace“, a spus „Reghe“.

Ofosu a plecat, Koljic este incert

Laurenţiu Reghecampf a admis că Reagy Ofosu a plecat de la echipă, fiind vândut în Turcia, la Bursaspor, şi a recunoscut că nu este sigur de aportul lui Elvir Koljic la Arad. Întrebat despre o posibilă revenire a lui Alex Mitriţă, antrenorul a evitat să ofere un răspuns ferm.

„Ofosu nu este cu echipa, a plecat. Koljic este încă accidentat, mai avem două zile până la meci şi avem speranţe. Are o entorsă de gradul 1, nu este ceva grav şi de aceea vă spun că mai avem speranţe. Nu vreau să comentez pe acest subiect (Mitriţă – n.r.), pentru că nu s-a realizat. Ce reprezintă Mitriţă pentru fanii Craiovei şi pentru noi, ca echipă, o ştiţi foarte bine. Vom discuta despre Mitriţă în momentul când va semna cu Universitatea Craiova. În momentul de faţă el nu este un jucător liber şi eu nu am cum să discut despre un jucător care aparţine altei echipe“.

Monitorizază echipa a doua

Prezent la ultimul amical al echipei secunde a clubului Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf a admis că urmăreşte cu interes puştii antrenaţi de Alex Stoica.

„Bineînţeles că mizăm şi pe tineri. Mizăm pe toţi jucătorii care au valoarea şi capacitatea să ajute echipa mare. La anumite antrenamente, având în vedere că avem anumiţi jucători accidentaţi, iar alţii au plecat de la echipă, şi până vor veni cei noi, trebuie să folosim jucători de la echipa a doua. Îi urmărim, încercăm să facem o selecţie şi un nucleu de jucători care va fi foarte aproape de echipa mare. În momentul când vom avea nevoie de ei, şi va fi şi un moment bun pentru echipă, sperăm să aruncăm în luptă câţiva tineri, care să crească pe lângă echipa mare“, a explicat tehnicianul.

Este bucuros pentru împăcarea echipei cu fanii

Victoria cu Voluntari i-a apropiat pe jucătorii Ştiinţei de publicul nemulţumit după începutul dezastruos de campionat, iar asta l-a bucurat pe Reghecampf. Acesta ştie însă că armonia este menţinută doar de rezultatele pozitive şi de aceea şi-a pus elevii în gardă.

„Noi ştim foarte bine că aportul fanilor este foarte important. Reacţia lor în momentul când echipa nu merge este una normală. Se întâmplă peste tot asta, dar mai ales în regiunea asta, unde echipa este foarte iubită şi fanii sunt foarte pătimaşi. Eu mă bucur când echipa câştigă şi fanii aplaudă. Dar ei trebuie să ştie că în momentul când sunt aplaudaţi trebuie să se pregătească şi pentru momentele dificile. Şi în viaţa fiecărei echipe se întâmplă să apară şi momente mai puţin fericite. Dar aportul fanilor este foarte important pentru echipă“, a subliniat Reghecampf.

„Avem nevoie de un gazon bun“

Laurenţiu Reghecampf a salutat iniţiativa autorităţilor locale de a schimba gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco“.

„Este o veste bună că se schimbă gazonul. Ce se întâmplă aici cu gazonul se întâmplă pe toate stadioanele în care apare acest fenomen de seră. Ai nevoie de anumite proceduri să poţi să ţii gazonul la un nivel foarte bun… Pentru noi este un lucru îmbucurător, pentru că avem nevoie de un gazon bun. Le mulţumim oamenilor care au ajuns la concluzia că trebuie schimbat. Este necesar. Ce se întâmplă cu celelalte lucruri… nu cunosc şi nu vreau să comentez. Nu ştiu de ce se strică gazonul, nu sunt specialist“, a încheiat Reghe.

Citeşte şi: Chelsea a câştigat Supercupa Europei. Londonezii, mai siguri la penaltiuri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS