10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAmicale / Spania şi Portugalia au remizat, Italia a învins categoric Cehia

Amicale / Spania şi Portugalia au remizat, Italia a învins categoric Cehia

Naţionalele Spaniei şi Portugaliei au remizat, scor 0-0, într-un amical disputat vineri seara la Madrid, pe stadionul „Metropolitano“, cu o săptămână înainte de EURO 2020 (11 iunie – 11 iulie). Într-un alt meci, Italia a învins cu un categoric 4-0 reprezentativa Cehiei, la Bologna.

Ronaldo și ai lui au fost apatici

Potrivit AFP, citată de Agerpres, în ciuda rezultatului nul, naţionala Spaniei a arătat ca o echipă solidă şi agresivă în special după fazele de atac iniţiate de tandemul Sergio Busquets – Thiago Alcantara. Campioana europeană en-titre a părut total lipsită de idei. De asemenea, defensiva Roja şi-a făcut treaba cu precizie blocând acţiunile atacanţilor Cristiano Ronaldo şi Joao Felix.

De altfel, Ronaldo a fost destul de nervos pe parcursul meciului. A gesticulat de multe ori și a strigat la selecţionerul Fernando Santos.

Elevii selecţionerului Luis Enrique îşi vor face debutul oficial la EURO 2020 pe 14 iunie, la Sevilla, unde va întâlni echipa Suediei, în cadrul Grupei E a competiţiei. Din aceasta mai fac parte formaţiile Poloniei şi Slovaciei, care se vor înfrunta în aceaşi zi, la Sankt Petersburg (Rusia).

Portugalia, care face parte din Grupa F la EURO 2020, va juca primul meci cu Ungaria, pe 15 iunie, pe stadionul „Ferenc Puskas“ din Budapesta. Apoi va înfrunta Germania (19 iunie, „Allianz Arena“ din Munchen) şi Franţa (23 iunie, Budapesta).

„Squadra azzurra“ a făcut o demonstrație de forță

La Bologna, Italia a dominat autoritar Cehia. Ciro Immobile (’23), Nicolo Barella (’42), Lorenzo Insigne (’66) şi Domenico Berardi (’73) înscriind pentru „azzurri“.

Fără Marco Verratti, accidentat, Italia şi-a creat multe faze de atac pornind de la creativitatea de care au dat dovadă la centrul terenului Jorginho şi Barella. Baloanele au ajuns la Insigne şi Immobile, care au fost foarte periculoşi în preajma careului advers. În schimb cehii au ameninţat rareori poarta lui Donnarumma. Defensiva lor a fost surprinsă de fazele de atac în viteză ale italienilor. Meciul s-a jucat în prezenţa a 1000 de spectatori.

Italia urmează să înfrunte Turcia în partida de deschidere a EURO 2020, pe 11 iunie la Roma, înainte de a întâlni Elveţia (16 iunie) şi Ţara Galilor (20 iunie), tot pe „Stadio Olimpico“.

Cehia face parte din Grupa D, alături de Anglia, Croaţia şi Scoţia. Cehii vor juca primul meci cu Scoţia (14 iunie) pe „Hampden Park“.

Rezultate din alte meciuri amicale disputate vineri seara în Europa:

Finlanda – Estonia 0 – 1 (Rauno Sappinen, ’59 penalty)
Malta – Kosovo 1 – 2 (Schaun Dimech ’45+1 / Milot Rashica ’19, ’84)
Macedonia de Nord – Kazahstan 4 – 0 (Ezgjan Alioski ’35 penalty, Ivan Trichkovsky ’57, Milan Ristovski ’74, Darko Churlinov ’76)
Ungaria – Cipru 1 – 0 (Andras Schaefer ’36)
Insulele Feroe – Islanda 0 – 1 (Mikael Anderson ’70)
Slovenia – Gibraltar 6 – 0 (Andraz Sporar ’11, ’34, Josip Ilicic ’17, ’57, Jan Mlakar ’38, Jon Stankovic ’61). 

Citește și: Gheorghe Craioveanu îl apără pe Rădoi. Vezi ce spune și despre derbiul „U“ Craiova – FCU!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS