12.9 C
Craiova
luni, 16 mai, 2022
Știri de ultima orăSportFotbalUEFA a sancţionat nouă cluburi implicate în proiectul Super Ligii

UEFA a sancţionat nouă cluburi implicate în proiectul Super Ligii

UEFA a anunţat sancţiuni împotriva celor nouă cluburi care s-au retras din proiectul Super Ligii, informează Agerpres. Acestea sunt: Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Tottenham Hotspur. Aceste cluburi au recunoscut că proiectul Super Ligii a fost o „eroare“, notează un comunicat al UEFA.

Cele nouă cluburi „vor dona în total 15 milioane de euro, pentru a fi folosite în beneficiul copiilor, al tinerilor şi al fotbalului din comunităţile locale din Europa, inclusiv din Regatul Unit“.
De asemenea, celor nouă cluburi le vor fi reţinute 5% din veniturile pe care le vor obţine la următoarea lor participare în cupele europene.

Cluburile vor fi amendate cu 100 de milioane de euro în cazul participării la un turneu neautorizat. Și cu 50 de milioane de euro pentru orice altă încălcare a angajamentelor lor, a indicat UEFA.

În cazul celor trei cluburi care nu au renunţat până acum la Super Ligă (FC Barcelona, Juventus şi Real Madrid), UEFA a anunţat că îţi rezervă dreptul „să ia orice măsură pe care o va considera adecvată“.

Citește și: „U“ Craiova – Botoșani / CCA a anunțat brigada meciului din Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un mort și mai mulți răniți într-un atac într-o...

O persoană a fost ucisă şi alte patru au...

ȘTIRI GdS