16.4 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / Alb-albaştrii meritau victoria la Giurgiu, cu FCSB

Liga 1 / Alb-albaştrii meritau victoria la Giurgiu, cu FCSB

Derbiul etapei a 29-a din Liga 1, FCSB – Universitatea Craiova, s-a încheiat nedecis, 0-0, cu toate că ambele formaţii au irosit multe ocazii clare de gol. A fost un joc foarte disputat, cu Ştiinţa la comandă în, bine organizată, dar ineficientă.

Alb-albaştrii au început precaut meciul de la Giurgiu şi au lăsat iniţiativa gazdelor preţ de 15 minute, arătând un joc foarte organizat. După au echilibrat disputa şi şi-au creat ocazii mai mari decât cele ale FCSB-ului. Trei le-a semnat Andrei Ivan, una Nistor şi una Mateiu şi nu ar fi surprins pe nimeni dacă Ştiinţa ar fi intrat la cabine în avantaj.

Cicâldău a irosit o lovitură de la 11 metri

La reluare, Camara a scăpat singur cu cu Vlad, dar a întârziat să finalizeze, apoi a încercat să paseze în stânga, pentru Ivan, iar faza s-a stins (’49).

La doar 3 minute, Andrei Ivan a traversat terenul cu mingea la picior şi, talonat de un fundaş, a şutat puternic, dar Andrei Vlad a reuşit să respingă (’52).

Universitatea Craiova a trecut din nou pe lângă deschiderea scorului, obţinând un penalti prin Andrei Ivan, după un fault evident al lui Miron. Din păcate, şutul lui Alex Cicâldău de la punctul cu var a fost apărat de Andrei Vlad, care a intuit colţul ales de decarul Ştiinţei (’61).

Tot „leii” au fost mai periculoşi. O altă ocazie bună de gol a fost irosită de Andrei Ivan, după o recuperare şi o centrare excelentă a lui Vătăjelu (’72).

Pigliacelli a închis poarta

Contrar cursului jocului, FCSB a fost la un pas de a marcat spre final, prin Tănase, după o centrare a lui Cristea, dar Pigliacelli s-a opus extraordinar (’82).

A urmat o altă ocazie imensă de gol irosită de Andrei Ivan, cel mai bun jucător de pe teren. Dan Nistor i-a pasat pe culoar, iar „Jdechi” a încercat să reia cu dreptul sub bară, de la 8 metri, dar mingea a trecut peste poartă (’90+1).

În replică, Mirko l-a blocat excelent pe Creţu, ulterior indicându-se şi poziţie de offside la jucătorul gazdelor.

FCSB: Andrei Vlad – Ovidiu Popescu (’46, Valentin Creţu), Lucian Cristea, Andrei Miron, Risto Radunovic (’46, Ionuţ Panţîru) – Darius Olaru, Adrian Şut (’89, Gabriel Simion), Răzvan Oaidă (’46, Ionuţ Vînă) – Olimpiu Moruţan, Florin Tănase, Octavian Popescu (’66, Adrian Istrate). Antrenor: Toni Petrea.

Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli – Ştefan Vlădoiu, Paul Papp (’70, Mihai Bălaşa), Marius Constantin, Bogdan Vătăjelu – Alex Mateiu, Dan Nistor – Juan Camara (’85, Mihai Căpăţînă), Alex Cicâldău (’85, Ovidiu Bic), Ştefan Baiaram (’79, Elvir Kojic) – Andrei Ivan. Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Cartonaşe galbene: Cristea ’14, Toni Petrea ’47, Neubert ’51 / Mateiu ’25, Camara ’42, Nistor ’44, Vătăjelu ’65.

Au arbitrat: Adrian Cojocaru – Vladimir Urzică, Mihai Marica; Sorin Costreie.

Observatori: Dan Potocianu (LPF), Irina Mîrţ (CCA).

În runda viitoare, Universitatea Craiova va primi vizita campioanei, CFR Cluj. Confruntarea este programată duminică, 11 aprilie, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Liga 1, etapa 29

Vineri, 2 aprilie: Academica Clinceni – Poli Iași 2-1, Gaz Metan Mediaș – Astra Giurgiu 0-0.
Sâmbătă, 3 aprilie: AFC Hermannstadt – FC Argeş 4-1.
Duminică, 4 aprilie: FC Botoșani – FC Viitorul 1-0, UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe 2-0, FCSB – Universitatea Craiova 0-0.
Luni, 5 aprilie – ora 17.30: Chindia Târgoviște – FC Voluntari, ora 20.30: CFR Cluj – Dinamo.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: Liga 1 / UTA a fost mai eficientă în atac și și-a luat punctele cu Sepsi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS