14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMirko Pigliacelli îşi doreşte enorm eventul: „Trebuie să avem încredere în noi!”

Mirko Pigliacelli îşi doreşte enorm eventul: „Trebuie să avem încredere în noi!”

-

Universitatea Craiova se pregăteşte să deschidă etapa a 27-a din Liga 1 luptând împotriva formaţiei Gaz Metan Mediaş. Confruntarea este programată vineri, de la ora 20.30, în Ardeal. Despre acest duel important a vorbit Mirko Pigliacelli, portarul Ştiinţei arătându-se optimist.

„Vom avea un meci greu, iar pentru noi este foarte important. Mergem la Mediaş cu multă încredere şi vrem să luăm cele 3 puncte”, a spus Mirko.

El a subliniat că este dispus să facă orice pentru a-şi ajuta colegii să ducă la bun sfârşit misiunea: „Îmi place să ies cu mingea la picior şi îmi place să facem spectacol. Vreau să ajut echipa cu tot ce pot! Dacă pot, o să o ajut şi cu jocul de picior, cu mâna, cu capul… Dacă o să dau şi eu un gol va fi bine”.

Întrebat dacă se teme de atacantul Luis Niţu, cedat de Universitatea Craiova la Mediaş, Pigliacelli a spus că se întâmplă des ca jucătorii care au părăsit echipa să evolueze cu o mai mare dorinţă de victorie.

„Cine a jucat la noi şi a plecat la alte echipe are o dorinţă în plus de revanşă. Luis Niţu este pentru mine un jucător tânăr, valoros, dar nu mă tem de niciun jucător de la ei”, a punctat goalkeeper-ul Ştiinţei.

Mirko Pigliacelli: „Am luat puţine goluri şi asta mă bucură mult”

Mirko Pigliacelli apreciază antrenamentele sub comanda noului staff şi se bucură că a „închis” poarta Universităţii Craiova în multe meciuri.

„Antrenamentele sunt bune, ne pregătim bine. Avem încredere în Mister (Marinos Ouzounidis – n.r.) şi acum, odată cu trecerea timpului, se vede mult mai bine ce vrea de la noi. Toţi avem o relaţii bune pe teren şi e bine pentru echipă. Este o perioadă foarte bună pentru mine, dar şi pentru echipă. Jucăm împreună, suntem uniţi! Până acum am luat puţine goluri şi asta mă bucură mult, dar ce mă interesează pe mine sunt punctele”, a afirmat portarul integralist al Ştiinţei.

„Am încredere în toţi şi în toată echipa!”

Italianul a subliniat ideea unităţii în grup şi a menţionat că se simte în siguranţă indiferent de componenţa apărării alb-albastre, pentru că toţi fundaşii sunt valoroşi.

Foto: Alex Vîrtosu

„Mă simt bine alături de fundaşi, jucăm foarte bine, dar cred că atacul şi apărarea se face în 11 jucători. Dacă un atacant sau o extremă nu se repliază la timp şi să ajute fundaşii nu e bine. Faza defensivă începe de la vârf! Nu am încredere într-un anumit fundaş. Am încredere în toţi şi în toată echipa! Indiferent cine face parte din lotul Craiovei, pentru mine sunt cei mai buni jucători din România”, a declarat Mirko Pigliacelli.

„Sunt emoţii pe final, când avem doar 1-0, dar acest rezultat înseamnă totuşi 3 puncte. Poate să se termine meciul 1-0, 4-3 sau 5-4, dacă luăm punctele nu-i problemă”, a completat portarul grupării din Bănie.

„Trebuie să încercăm să câştigăm Cupa României şi campionatul!”

Mirko Pigliacelli a vorbit şi despre lupta pentru trofee. El crede că Universitatea Craiova are şanse mari la campionat, dar şi mai mari la cucerirea Cupei României.

„Eu cred că avem şanse la titlu. Oricum suntem acolo, pe podium, avem meci cu FCSB şi CFR Cluj în sezonul regular, apoi ne întâlnim şi în play-off şi cred că putem lua punctele. Trebuie să avem încredere în noi. Trebuie să încercăm să câştigăm Cupa României şi campionatul! Avem un lot de valoare şi trebuie să muncim. Nu trebuie să avem scuze sau altceva. Chiar avem o oportunitate foarte mare să cucerim Cupa, dar eu cred că sunt şanse bune şi la campionat”, a spus Mirko Pigliacelli.

Liga 1, etapa 27

Vineri, 12 martie – ora 20.30: Gaz Metan Mediaș – Universitatea Craiova.
Sâmbătă, 13 martie – ora 12.00: Academica Clinceni – FC Voluntari, ora 14.30: AFC Hermannstadt – FC Viitorul, ora 20.00: UTA Arad – FCSB.
Duminică, 14 martie – ora 18.00: Chindia Târgoviște – Astra Giurgiu, ora 20.30: CFR Cluj – Poli Iași.
Luni, 15 martie – ora 17.30: FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe, ora 20.30: Dinamo – FC Argeş.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: Marinos Ouzounidis: „Nu mi-e frică de Mediaş, chiar dacă este o echipă bună”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:18

(VIDEO) Craiovean, reținut pentru furt calificat

Un craiovean de 20 de ani a fost reținut,...

ȘTIRI GdS