13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / Doi „lei“ şi-au câştigat locul în echipa etapei a 22-a. Vezi formula aleasă de LPF!

Liga 1 / Doi „lei“ şi-au câştigat locul în echipa etapei a 22-a. Vezi formula aleasă de LPF!

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat astăzi echipa etapei a 22-a. Cum Universitatea Craiova a reuşit să-şi adjudece victoria în faţa lui Dinamo, LPF a „ţintit“ şi doi jucători ai Ştiinţei: fundaşul Mihai Bălaşa şi atacantul Andrei Ivan.

Iată cine sunt remarcaţii etapei a 22-a în opinia LPF:

PORTAR:

Victor Rîmniceanu (FC Voluntari / 30 de ani). Şi datorită intervenţiilor sale, FC Voluntari a izbutit primul succes în campionat contra celor de la Viitorul.

FUNDAŞI:

Mihai Bălaşa (Universitatea Craiova / 26 de ani). A câştigat majoritatea duelurilor cu atacanţii adverşi. De asemenea, a impresionat şi prin pasele lungi care au ajuns mereu la destinatar, capitol la care este printre cei mai buni din campionat.

Foto: Alex Vîrtosu

Luka Maric (FC Argeş / 33 de ani). A devenit om de bază în defensiva piteştenilor, iar asta se vede şi în rezultate. A izbutit şi primul gol din acest sezon.

Mladen Jutric (Academica / 24 de ani). Introducerea sa pe teren în repriza secundă s-a dovedit a fi mutarea câştigătoare făcută de Ilie Poenaru. Austriacul a marcat singurul gol al meciului, gol prin care Academica a rămas cu şanse mari în lupta pentru un loc în play-off.

MIJLOCAŞI:

Antun Palic (FC Argeş / 32 de ani). Este jucătorul care face diferenţa în momentele importante. Contra Astrei, mijlocaşul piteştenilor a contribuit decisiv la ambele reuşite ale echipei sale.

Alexandru Albu (UTA / 27 ani). Un jucător care acoperă excelent zona din faţa fundaşilor centrali, de unde recuperează multe baloane. A marcat în premieră pentru arădeni.

Ronaldo Deaconu (Gaz Metan / 23 de ani). A înscris pentru a șasea oară în ediţia curentă, în care mai are în cont şi trei pase decisive în 20 de meciuri.

Enriko Papa (FC Botoşani / 27 de ani). O evoluţie consistentă. A înscris şi a participat activ la ambele faze. Este un jucător care se pliază perfect pe stilul antrenorului Marius Croitoru.

ATACANŢI:

Cătălin Golofca (Sepsi / 30 de ani). A făcut cel mai bun meci de când s-a transferat la gruparea covăsneană, pentru care a reuşit în ultima rundă un gol şi o pasă decisivă.

Andrei Ivan (Universitatea Craiova / 24 de ani). Cu trei goluri marcate în ultimele patru runde, vârful oltenilor arată că are forţa necesară să revină la forma din urmă cu câteva sezoane, atunci când impresiona în tricoul „Ştiinţei“.

Foto: Alex Vîrtosu

Mihai Roman (FC Botoşani / 36 de ani). S-a dovedit şi contra campioanei că este liderul din teren, cel care poate trage echipa după el în momentele dificile. A pasat decisiv la primul reuşită a gazdelor, apoi a înscris golul victoriei.

ANTRENORUL ETAPEI:

Ilie Poenaru (Academica / 44 de ani). Conduşi excelent de pe bancă de către cel mai longeviv antrenor din Liga 1, ilfovenii au reuşit o victorie mare, prima bifată de o echipă din Liga 1 pe terenul liderului.

Liga 1, etapa a 22-a:

Vineri, 5 februarie: Sepsi Sf. Gheorghe – Poli Iași 3-3.
Sâmbătă, 6 februarie: Astra Giurgiu – FC Argeş 0-2, Universitatea Craiova – Dinamo 1-0.
Duminică, 7 februarie: UTA Arad – Hermannstadt 1-1, Gaz Metan Mediaș – Chindia Târgoviște 1-0, FCSB – Academica Clinceni 0-1.
Luni, 8 februarie: FC Viitorul – FC Voluntari 0-1, FC Botoșani – CFR Cluj 2-1.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Etapa viitoare:

Vineri, 12 februarie – ora 20.00: FC Argeş – FC Viitorul.
Sâmbătă, 13 februarie – ora 14.30: Chindia Târgoviște – UTA Arad, ora 21.00: Dinamo – Sepsi Sf. Gheorghe.
Duminică, 14 februarie – ora 12.15: Poli Iași – Astra Giurgiu, ora 14.30: Academica Clinceni – Universitatea Craiova, ora 19.45: Hermannstadt – FCSB.
Luni, 15 februarie – ora 17.30: FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș, ora 20.30: CFR Cluj – FC Voluntari.

Citeşte şi: Cupa României / Programul meciurilor din faza optimilor de finală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS