14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - FCSB 0-2 final. „Leilor“, v-ați făcut de râs din nou!

„U“ Craiova – FCSB 0-2 final. „Leilor“, v-ați făcut de râs din nou!

Un meci groaznic, de uitat. O echipă fără orizont. Acesta nu este jocul Universității Craiova, cel puțin nu este un joc care să-ți aducă speranțe de titlu. Practic, ne-am făcut de râs cu FCSB, după o repriză secundă jenantă, în care nu am legat nici măcar două pase. Dacă în prima parte am avut trei ocazii notabile, în repriza secundă aportul ofensiv al Științei a fost undeva pe la zero. FCSB a făcut ce a vrut pe teren, a jucat în viteză, a șutat din fiecare poziție, în timp ce la Craiova a existat un singur jucător pe teren. Pigliacelli. Trebuie schimbat ceva mult mai mult decât stilul de joc al echipei, asta până nu va fi prea târziu!

Final: „U“ Craiova – FCSB 0-2.

min. 90: S-au arătat trei minute de prelungiri.

min. 82: Octavian Popescu și Buziuc au intrat în locul lui Coman și Tănase la FCSB.

min. 81: Dublă ratare a lui Florinel Coman. FCSB se joacă pe teren, Universitatea nu există. Unul dintre cele mai slabe jocuri făcute vreodată de craioveni.

min. 78: Bic și Cicâldău au fost înlocuiți de Căpățînă și Screciu. Imediat, a venit o nouă paradă a lui Pigliacelii.

min. 77: Pigliacelli și iar Pigliacelli. Universitatea continuă prestația jenantă, iar portarul este singurul care ne scapă de umilință. Mai sunt aproximativ 15 minute de chin!

min. 70: Înlocuire la Craiova: Ofosu a fost schimbat cu Bărbuț.

min. 64: Pigliacelli ne salvează de la umilință, după o paradă din poziție unu la unu cu Man. Imediat la faza următoare, Olaru a trimis, din nou, în bară. Faceți ceva, „leuților“!

min. 62: FCSB domină, în timp ce alb-albaștrii sunt prăbușiți. Mai mult, Coman a trimis mingea în bară de la 20 de metri. În stilul acesta, scorul poate căpăta proporții.

min. 57: Ofosu a trimis un șut din unghi, dar mingea a fost prinsă fără probleme de Vlad.

min. 55: Încă o gafă în apărare, încă un gol pentru FCSB! Man a reușit dubla, după ce a pătruns, fără nicio problemă, prin apărarea noastră. Din păcate, lucrurile se complică.

Universitatea a început mult mai hotărâtă repriza secundă, aste poate pentru că este și echipa care are nevoie să puncteze pe tabelă.

min. 48: Bălașa a deviat cu capul o centrare a lui Cicâldău, dar Marius Constantin nu a reușit să ajungă la minge și să o trimită în poartă.

min. 46: Schimbare la pauză la FCSB. Marius Briceag a intrat în locul lui Panțîru.

Partida s-a reluat.

Foto: Alex Vîrtosu

Pauză: „U“ Craiova – FCSB 0-1

min. 45: Mamut a trimis cu capul, din centrul careului, dar mingea nu i-a dat emoții lui Vlad.

min. 40: Ocaziile se răzbună. FCSB a deschis scorul, după ce Man a profitat de o așezare greșită a fundașilor Universității.

min. 37: Fuge golul de Universitatea! Vlădoiu a centrat excelent, cu efect, iar Cicâldău a trimis, cu capul, de puțin peste poarta bucureștenilor. A treia mare ocazie pentru Craiova!

Foto: Alex Vîrtosu

min. 34: O bună oportunitate de gol pentru Craiova, dar portarul Vlad s-a evidențiat, din nou, de această dată în fața lui Cicâldău. „Decarul“ Științei a trimis un șut puternic, de la marginea careului, sub bară, dar Vlad a respins în corner.

min. 30: Prima schimbare la Universitatea vine cam devreme, în minutul 30. Andrei Ivan l-a înlocuit pe Ștefan Baiaram.

min. 28: Florin Tănase a executat o lovitură liberă de la aproximativ 35 de metri, dar „balonul“ a trecut mult peste poarta Craiovei. În continuare, 0-0 în Bănie.

min 21: Ocazie uriașă a Universității. Nistor l-a văzut bine pe Mamut, care a șutat din drop, în diagonală, dar Vlad a respins, in extremis, în corner.

min. 14: Dennis Man are primul șut spre poartă în acest meci, dar Pigliacelli a prins fără emoții.

min. 10: Cele două formații se tatonează în acest start de meci. Ocaziile încă lipsesc, dar bătălia pentru minge, undeva la mijlocul terenului, este una crâncenă.

Partida a început.

„U“ Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FCSB. Meciul contează pentru etapa a 14-a din Liga 1, iar GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale meciului.

Echipele de start:

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Constantin, Bălașa, Bancu – Nistor, Bic, Cicâldău – Baiaram, Mamut, Ofosu. Antrenor: Corneliu Papură.
Rezerve: Popescu – Mitran, Papp, Screciu, Ivan, Căpățînă, V. Constantin, Bărbuț, Cîmpanu.

FCSB: Vlad – Crețu, Cristea, Ov. Popescu, Panțîru – Olaru, Simion, Moruțan – Man, Tănase, Coman. Antrenor: Anton Petrea.
Rezerve: Straton – Briceag, Vînă, Buziuc, Perianu, Oaidă, Pantea, O. Popescu, Șut.

CCA l-a numit arbitru central la partida dintre Universitatea Craiova – FCSB pe Ovidiu Hațegan (Arad), care se află, astfel, la primul joc de la scandalul de rasism de la meciul PSG – Bașakșehir. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Octavian Șovre (Satu Mare) și Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava). Al patrulea oficial a fost desemnat Cătălin Popa (Pitești).

„Nu trebuie să ne gândim la arbitraj. Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem noi de făcut. Nu-l cunosc ca psihologie pe Haţegan, dar mă gândesc că arbitrând la un nivel atât de mare nu are vreo presiune. El arbitrează două culori şi trebuie să aplice regulamentul. Sperăm ca el să nu greşească, să fie imparţial şi să ia cele mai bune decizii“, a spus antrenorul Universității Craiova, Corneliu Papură.

Întrebat despre arbitraj, tehnicianul FCSB-ului, Anton Petrea, a spus: „Nu vreau să discut pe tema arbitrajului. Nu vreau să fac nicio referire la ceea ce s-a întâmplat la Cluj. Am convingerea că arbitrul care va oficia partida de mâine va face un meci foarte bun“.

Date statistice „U“ Craiova – FCSB:

Nouă victorii şi patru înfrângeri este palmaresul înregistrat în campionat de olteni pe teren propriu în anul calendaristic 2020. Aceştia au marcat cel puţin un gol în 10 dintre cele 13 partide.

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, Universitatea şi FCSB s-au mai întâlnit de 20 ori în principala competiţie internă, două jocuri au fost câştigate de olteni, 16 de către bucureşteni, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB – CS U Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.

Singurul duel fără gol s-a consemnat pe 1 martie 2015, pe terenul craiovenilor.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova – FCSB 2-5.

Cea mai recentă întâlnire directă: 12 iulie 2020, Universitatea Craiova – FCSB 2-1 (au înscris Al. Cicâldău, D. Nistor / I. Cristea).

Liga 1, etapa a 14-a:

Marţi, 15 decembrie: Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaș 3-0, FC Viitorul – FC Botoșani 1-2.
Miercuri, 16 decembrie: Poli Iași – Academica Clinceni 0-0, FC Argeş – AFC Hermannstadt 2-2, FC Voluntari – Chindia Târgoviște 0-2.
Joi, 17 decembrie: Sepsi Sf. Gheorghe – UTA Arad 3-0, Dinamo – CFR Cluj 0-2.
Vineri, 18 decembrie – 20.30: Universitatea Craiova – FCSB.

Clasament:

1.„U“ Craiova 31 puncte (golaveraj 19-7)
2.FCSB 30 (34-14)
3.CFR Cluj 30 (18-6)
4.Sepsi 26 (23-12)
5.Clinceni 24 (15-9)
6.Chindia 19 (10-10)
7.Viitorul 17 (19-18)
8.Botoșani 17 (20-21)
9.UTA 17 (13-19)
10.Dinamo 15 (17-17)
11.Hermannstadt 15 (16-20)
12.Voluntari 14 (19-24)
13.Astra 13 (15-21)
14.Mediaș 13 (18-26)
15.Iași 11 (13-35)
16.Argeș 10 (12-22)

Citește și: Marius Avram și-a pus fluieru-n „cui“. Centralul s-a retras, oficial, din arbitraj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS