11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - Clinceni, 0-1 final. Oaspeții au luat punctele, Știința a dezamăgit!

„U“ Craiova – Clinceni, 0-1 final. Oaspeții au luat punctele, Știința a dezamăgit!

„U“ Craiova a dezamăgit, în această seară, în meciul cu Academica. A fost nevoie de golul formației vizitatoare pentru ca alb-albaștrii să înceapă să își creeze ocazii și să pună presiune pe apărarea adversă. Creativitatea și motivația a lipsit din jocul craiovenilor, care se văd, astfel, învinși pentru prima dată în actualul sezon.

Unicul gol al meciului a fost reușit de către Bautista, în minutul 58.

GdS v-a ținut la curent cu evoluția scorului și cu momentele importante, pe care le regăsiți mai jos.

Final: „U“ Craiova – Clinceni 0-1.

min. 89. Șansă bună și pentru Ofosu, dar șutul său, din careu, s-a dus peste poarta adversă.

min. 85: Încă o ocazie mare pentru Craiova. Bălașa a trimis foarte bine cu capu, dar portarul a respins de lângă bară.

min. 79: Rusescu a părăsit terenul, în locul săun intrând Achim.

min. 77: Ocazie monumentală a lui Tudorie. Lovitura sa de cap s-a dus puțin pe lângă poarta adversă.

min. 70. Baiaram are o ocazie mare de tot. Acesta a rămas singurel în careu, în urma unei lovituri de colț, dar a trimis imprecis cu capul, pe lângă poartă.

min. 68. Cicâldău trimite un șut de la 20 de metri, puțin pe lângă poarta lui Vâlceanu. Începe să se simtă nervozitatea în jocul Craiovei.

min. 60: Triplă schimbare la Craiova. Mamut, Ivan și Bic au părăsit terenul. În locul lor au intrat Tudorie, Ofosu și Căpățînă.

min. 58: Clinceni dă lovitura în Bănie! Bautista deschide scorul, cu un șut de la marginea careului. Misiunea Craiovei devine extrem de dificilă

min. 56: Baiaram primește o pasă foarte bună în colțul careului de 16 metri, dar execuția acestuia lasă de dorit.

10 minute s-au scurs din repriza secundă, iar ocaziile continuă să lipsească.

S-a reluat partida.

O primă repriză destul de monotonă în Bănie. Așa cum a avertizat tehnicianul Craioveio înainte de meci, formația din Clinceni a prezentat și în acest meci o apărare foarte bine organizată, iar alb-albaștrii nu au reușit să o desfacă în primele 45 de minute. Oaspeții au fost periculoși în mai multe situații, în special în primul minut, când au ratat de două ori incredibil din poziții favorabile. Universitatea a irosit, la rândul ei, două-trei ocazii importante prin Baiaram și Ivan, dar tabela a rămas intactă la pauză.

Pauză: „U“ Craiova – Clinceni 0-0

min. 45: Încă o ocazie pentru Știința!! Ivan ratează de puțin „ținta”, după o centrare perfectă a lui Vătăjelu.

min. 44: Cicâldău trimite un șut de la marginea careului de 16 metri, dar mingea este prinsă de Vâlceanu.

min. 39: Academica este foarte periculoasă pe contraatac. Chuchucov a scăpat din nou spre poarta Craiovei, dar, din fericire, șutul acestuia în diagonală s-a dus pe lângă poartă.

min. 36: Șansă bună și pentru Clinceni. Chuchucov, cel care a intrat pe parcursul jocului, a trimis un șut din unghi, dar Pigliacelli a reușit să respingă.

min. 34: Ocazie mare pentru Universitatea!! Baiaram a trimis periculos cu capul dintr-o centrare, dar portarul Vâlceanu a reușit să respingă, in extremis, în bară.

Academica s-a baricadat în apărare, iar băieții lui Bergodi încă nu reușesc să-și creeze ocazii importante de gol.

min. 18: Schimbare și la Universitatea. Așa cum era de așteptat, Mitran a fost înlocuit de Bogdan Vătăjelu.

min. 17: Chuchucov intră în locul lui Morar, la Clinceni.

min. 16: Ionuț Mitran primește un cartonaș galben, după un fault destul de dur.

Alb-albaștrii au pus stăpânire pe minge și înaintează ușor-ușor spre poarta oaspeților.

min. 7: Acka trimite spectaculos spre poarta lui Vâlceanu, după ce a primit o centrare bună din corner, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă.

min.1: INCREDIBILĂ ocazie pentru Clinceni! Jucătorii Universității au respins de două ori de pe linia porții, după ce Rusescu l-a driblat și pe Pigliacelli.

Înainte de startul jocului s-a ținut un moment de reculegere în memoria MARELUI ILIE BALACI! Odihnă veșnică, „Minune Bondă!“

Partida a început!

„U“ Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Academica Clinceni. Meciul contează pentru etapa a 8-a din Liga 1, iar GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale meciului.

Partida va fi arbitrată de Marian Barbu (Braşov). Acesta va fi ajutat de asistenţii Ovidiu Artene (Vaslui) şi Daniel Hulubei (Vaslui) şi de rezerva Robert Avram (Piteşti).

Așa cum era de așteptat, Cristiano Bergodi a făcut mai multe modificări în primul unsprezece de astăzi. Având în vedere accidentarea lui Constantin, Stephane Acka a revenit printre titulari. De asemenea, locul lăsat liber de Vlădoiu (Covid-19) este acoperit de această dată de Ionuț Mitran, un alt puști de perspectivă. De asemenea, Ivan Mamut, noua achiziție a Universității se află pe teren din primul minut. Se pare că Andrei Ivan a fost trecut în bandă pentru acest meci, Bărbuț fiind păstrat pe banca de rezerve.

Echipele de start:

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Mitran, Bălașa, Acka, Bancu – Bic, Cicâldău, Nistor – Baiaram, Mamut, Ivan. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve: Popescu – Vătăjelu, Papp, Mateiu, Căpățînă, Ofosu, Bărbuț, Constantin, Tudorie.

Academica: Vâlceanu – Gardoș, Dobrescu, Jutric, Oashov – Cebotaru, Cascini – Codrea, Petrescu, Morar – Rusescu. Antrenor: Ilie Poenaru.
Rezerve: Ureche – Achim, Bilali, Chandarov, Boiciuc, Șerban, Chuchucov, Andronic, Dumitru.

Date statistice:

3 august 2020, Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3 a fost singura înfrângere suferită de olteni în precedentele opt jocuri disputate pe teren propriu în CASA Liga 1, în rest au șapte victorii.

26 iunie 2020, FC Hermannstadt – Academica 0-1 a fost ultimul succes bifat de ilfoveni în deplasare pe prima scenă. Au urmat trei partide pierdute şi trei rezultate de egalitate.

Se vor duela singurele echipe care nu au primit gol din faze fixe.

Toate cele cinci goluri marcate de ilfoveni au fost izbutite în partea secundă. În schimb, gazdele au înscris de șapte ori în prima repriză.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar în sezonul regulat 2019-2020, atunci când Universitatea Craiova a câştigat, scor 3-2, meciul din prima rundă a ediţiei precedente (marcatori A. Răuţă – autogol, I. Martic, V. Constantin – minutul 90+5 / A.Şut, P. Nsiah), iar în retur, în întâiul meci jucat pe arena din Clinceni, au remizat fără gol marcat.

Cristiano Bergodi şi Ilie Poenaru s-au mai duelat o singură dată, pe 21 septembrie 2019, în FC Voluntari – Academica 1-2 (victorie Poenaru).

Mediile de vârstă:

Universitatea Craiova – 26 de ani;
Academica Clinceni – 25 ani şi 3 luni.

Universitatea Craiova este echipa cu cei mai puţini jucători utilizaţi, doar 21, dintre care numai patru sunt străini. Academica s-a bazat pe 25 de fotbalişti, șase dintre ei fiind debutanţi pe prima scenă din România.

Liga 1 – etapa 8:

Vineri, 23 octombrie – ora 18.00: Gaz Metan – FC Botoşani, ora 21.00: Universitatea Craiova – Academica Clinceni;
Sâmbătă, 24 octombrie – ora 14.00: UTA – Chindia, ora 19.30: Astra – Poli Iaşi, ora 21.45: Sepsi – Dinamo;
Duminică, 25 octombrie – ora 18.45: Viitorul – Argeş, ora 21.30: Voluntari – CFR Cluj;
Luni, 26 octombrie – ora 21.00: FCSB – Hermannstadt.

Clasament:

1.„U“ Craiova 21 puncte (golaveraj 13-3)
2.FCSB 15 (17-9)
3.CFR Cluj 15 (8-3)
4.Sepsi 12 (10-6)
5.Botoşani 11 (12-10)
6.Chindia 11 (5-4)
7.Hermannstadt 10 (10-8)
8.Voluntari 10 (9-10)
9.Viitorul 9 (10-11)
10.Iaşi 9 (11-17)
11.UTA 8 (6-6)
12.Clinceni 7 (5-6)
13.Mediaş 7 (10-12)
14.Dinamo 5 (7-9)
15.Argeş 4 (5-12)
16.Astra 1 (5-17)

Citeşte şi: Nu ai ce să-i faci! Mitriță a marcat superb în meciul de debut la Al Ahli Jeddah

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS