17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 2 / Echipa lui Mititelu ar putea fi pusă pe drumuri din cauza galeriei

Liga 2 / Echipa lui Mititelu ar putea fi pusă pe drumuri din cauza galeriei

Liderul Ligii 2, FCU Craiova, şi-ar putea încheia şederea pe stadionul „Municipal“ din Severin. Asta după incidentele de sâmbătă, provocate de suporterii craioveni înaintea meciului cu Rapid Bucureşti. Reprezentanţii Peluzei Sud au aruncat, din afara stadionului, cu materiale pirotehnice în peluză şi s-au războit cu jandarmii pe străzile adiacente arenei. Cum aceştia nu se află la prima abatere, autorităţile locale şi forţele de ordine au luat poziţie.

FCU nu mai este dorită la Severin

În cursul zilei de luni, reprezentanții Jandarmeriei Mehedinţi au anunțat, într-o conferință de presă, că nu mai sunt de acord să asigure ordinea pentru meciurile echipei lui Adrian Mititelu.

„Această echipă nu este a severinenilor, nu este a Severinului, și nu este normal să suportăm noi, severinenii, acte de dezordine produse de indivizi care au un comportament anti-social de notorietate la nivel național. Nu am uitat ce s-a întâmplat la partida FC Universitatea Craiova – Petrolul Ploiești, atunci când au atacat în trafic grupurile suporterilor ploieșteni (pe 25 septembrie 2013 – n.r.). Ei au un istoric destul de bogat în acte de violență, în special în Craiova, locul lor de baștină. Propunerea noastră este ca această echipă și suporterii ei să nu mai găsească motiv să vină la Severin“, a declarat colonelul Adrian Zanfir, conform Prosport.

Marius Screciu: „O să vorbesc cu patronul echipei”

Primarul Municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a dezaprobat actele de huliganism, dar ţine palma lui FCU.

„Nu sunt de acord cu incidentele. O să discut și eu cu patronul echipei și o să-l rog să se implice în relația cu galeria. Suntem un oraș liniștit și nu avem nevoie de acte reprobabile. Sunt de acord cu măsuri împotriva suporterilor care fac dezordine, dar mă dezic de părerea Jandarmeriei și nu voi fi de acord ca FCU să nu mai joace la Drobeta Turnu Severin. N-o să fiu niciodată de acord ca din cauza unora care nu respectă normele să renunțăm la un contract în derulare“, a spus primarul Marius Screciu.

Echipa lui Mititelu vrea pe „Ion Oblemenco“

FCU plătește 600 euro / oră pentru închirierea stadionului „Municipal“ din Severin, acesta fiind printre cele mai mici tarife din țară. Închirierea stadionului „Ion Oblemenco“ înseamnă 10.000 de euro / meci. Echipa lui Mititelu nu are acces pe arena de 30.000 de locuri din Bănie decât dacă joacă în Liga 1 sau în fazele superioare ale Cupei României. Conducerea clubului din Liga 2 a solicitat să susţinută şi meciurile din eşalonul secund pe noua arenă din Bănie, iar în acest sens trebuie să se pronunţe noul Consiliu Local al Primăriei din Craiova. La Târgu Jiu nu mai pot juca acum, deoarece în campionatul Ligii 2 participă două formații din respectivul oraș, Pandurii și Viitorul Pandurii.

Pentru FCU urmează o etapă fără joc, apoi vine un meci în deplasare, la Petrolul Ploieşti. Abia în etapa 10-a FCU este programată să joace acasă, cu Aerostar Bacău, şi are sufieint timp la dispoziţie să-şi liniştească lucrurile.

Citeşte şi: Gheorghe Hagi, nominalizat pentru echipa ideală din istoria fotbalului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS