10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / LPF vine cu surprize în echipa etapei a 6-a

Liga 1 / LPF vine cu surprize în echipa etapei a 6-a

LPF a anunţat astăzi echipa etapei a 6-a şi în unsprezecele prezentat sunt multe noutăţi faţă de rundele trecute. Inclusiv din tabăra Universităţii Craiova au ieşit la „rampă“ alţi jucători. Asta şi din cauza faptului că Elvir Koljic s-a accidentat grav în meciul cu Iaşiul, iar Alex Cicâldău a fost marcat de cele petrecute şi a părăsit terenul în min utul 76. De data aceasta au strălucit fundaşul Mihai Bălaşa şi mijlocaşul Cristi Bărbuţ, omul care a şi decis destinaţia punctelor din jocul cu moldovenii.

De salutat este şi desemnarea craioveanului Emil Săndoi drept antrenorul etapei.

Iată cum arată echipa etapei a 6-a în viziunea celor de la LPF:

PORTAR:

Andrei Vlad (FCSB / 21 de ani). Tânărul portar al roş-albaştrilor a avut trei intervenţii fantastice, dovedind şi în acest meci că este într-o creştere de formă.

FUNDAŞI:

Mihai Bălaşa (Universitatea Craiova / 25 de ani). Evoluţiile bune din acest start de sezon l-au readus în circuitul primei reprezentative. El şi Marius Constantin formează acum unul dintre cele mai solide cupluri de fundaşi centrali din Liga 1.

Ousmane Viera (FC Hermannstadt / 33 de ani). Căpitanul sibienilor a deviat decisiv pentru golul marcat de Jo Santos Oliveira. Este unul dintre străinii care s-au impus în Liga 1, competiţie în care a ajuns la 213 prezenţe.

Iulian Cristea (FCSB / 26 de ani). A avut un meci greu, dar a făcut faţă cu brio, câştigând multe dueluri cu adversarii. În plus, a înscris primul său gol din acest sezon.

MIJLOCAŞI:

Cristi Bărbuţ (Universitatea Craiova / 25 de ani). A marcat singurul gol al meciului. A fost a 14-a reuşită din contul său în 170 de meciuri disputate în CASA Liga 1.

Vadim Raţă (Chindia / 27 de ani). Mijlocaşul moldovean a depus un efort fantastic pe toată durata partidei. În plus, a finalizat cu gol o acţiune personală frumoasă.

Istvan Fulop (Sepsi OSK / 30 de ani). Este un jucător exponenţial pentru covăsneni, în tricoul cărora a strâns 75 de meciuri în campionat şi a marcat de 14 ori, ultima reuşită fiind izbutită în meciul cu FC Argeş.

Florin Tănase (FCSB / 25 de ani). A făcut un meci mare! Pe lângă cele două goluri marcate, şi-a ajutat mult şi colegii din defensivă. Este un lider, un jucător aflat într-o perioadă foarte bună din carieră.

ATACANŢI:

Dennis Man (FCSB / 22 de ani). Este unul dintre cei mai tehnici jucători din campionat. A contribuit la două dintre cele 3 goluri marcate de roş-albaştri.

Kevin Luckassen (Viitorul / 27 de ani). Este atacantul de care dobrogenii aveau nevoie. Cu un fizic impresionant, vârful constănţenilor pune multă presiune pe apărările adverse. A înscris de trei ori în cinci meciuri jucate pentru Viitorul.

Jefte Betancor (FC Voluntari / 27 de ani). Titularizat pentru întâia oară de Mihai Teja, vârful ilfovenilor a făcut un meci perfect: a marcat de două ori şi a scos un penalty!

ANTRENORUL ETAPEI:

Emil Săndoi (Chindia / 55 de ani). Târgoviştenii au luat patru puncte din deplasările cu CFR Cluj şi FC Botoşani. Un rol important în parcursul bun înregistrat de dâmboviţeni îl are Emil Săndoi, care a format în scurt timp o echipă competitivă, foarte bine aşezată în teren.

Liga 1, etapa 6

Vineri, 2 octombrie: Universitatea Craiova – Poli Iaşi 1-0.
Sâmbătă, 3 octombrie: Sepsi – FC Argeş 1-0, Astra – FC Voluntari 2-3, FCSB – Dinamo 3-2.
Duminică, 4 octombrie: FC Botoşani – Chindia Târgovişte 0-2, Gaz Metan Mediaş – Hermannstadt 1-1, FC Viitorul – CFR Cluj 1-1.
Luni, 5 octombrie: UTA – Academica Clinceni 0-0.

Clasament:
1.„U“ Craiova 18 puncte (golaveraj 12:3)
2.FCSB 12 (15:9)
3.CFR Cluj 12 (6:2)
4.Voluntari 10 (9:8)
5.Hermannstadt 9 (9:7)
6.Sepsi 9 (6:5)
7.Iași 9 (10:13)
8.Botoșani 8 (9:7)
9.Chindia 8 (4:4)
10.Mediaș 7 (9:9)
11.Clinceni 7 (5:4)
12.UTA 7 (5:5)
13.Viitorul 6 (8:11)
14.Dinamo 5 (7:8)
15.Argeş 1 (4:12)
16.Astra 1 (5:16)

Citeşte şi: Liga 1 / Gata, campania de transferuri s-a încheiat! Căpățână e ultimul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS