20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSilviu Lung, la ceas aniversar! „Sunt la pescuit de ziua mea!“

Silviu Lung, la ceas aniversar! „Sunt la pescuit de ziua mea!“

Fostul mare portar al României, component al Craiovei Maxima, Silviu Lung, împlineşte astăzi 64 de ani. GdS l-a contactat pe sărbătoritul din familia Ştiinţei şi a aflat cum îşi petrece ziua. Împreună cu Silviu Lung am analizat şi ultimele evoluţii ale naţionalelor şi am vorbit şi despre Liga 1 şi Universitatea Craiova.

GdS: La mulţi ani!, multă sănătate şi împliniri nenumărate! Ce mai faceţi?

Silviu Lung: Mulţumesc frumos. Sunt la pescuit de ziua mea, la Maglavit, cu soţia. Am stat câteva zile la socrii şi acum ne relaxăm pe aici. E foarte frumoasă balta…

„Nu mai este ca înainte, când ne apăram şi aşteptam o greşeală a adversarului“

GdS: Dacă tot v-am „prins“, vreau să vă întreb şi despre echipele naţionale. Ce impresie v-au lăsat primele două reprezentative după acţiunile recente?

Silviu Lung: Mi-au plăcut ambele meciuri ale tricolorilor mari. Chiar dacă au remizat cu Irlanda de Nord, băieţii noştri au făcut un meci foarte bun. Naţionala arată o cu totul altă faţă, are o altă abordare a meciurilor. Nu mai este ca înainte, când ne apăram şi aşteptam o greşeală a adversarului. Încercăm să ne impunem jocul şi asta este bine. Foarte mult mi-a plăcut atitudinea lor şi nu în ultimul rând spiritul de echipă.

GdS: Pentru că tot aţi făcut referire la meciul cu Irlanda de Nord, v-a surprins formula lui Mirel Rădoi, cu mulţi jucători ofensivi?

Silviu Lung: Nu! Eu zic că a gândit-o foarte bine, deoarece ştia că ei se apără pe două linii. Şi atunci, normal, îţi trebuie o echipă cu jucători foarte tehnici, de atac. Doar ghinionul a făcut să nu ne desprindem la două-trei goluri.

GdS: A urmat un meci cu un adversar considerat ca fiind cel mai în formă, cel mai valoros. Vă aşteptaţi la succesul din Austria?

Silviu Lung: Da! Chiar vorbeam cu un prieten şi spuneam că dacă vom juca la Klagenfurt cu aceeaşi ardoare o să avem şanse mari de victorie. Şi aşa a fost! Repet, mă aşteptam la un rezultat pozitiv.

GdS: Iată că Mirel Rădoi a avut un debut bun la naţionala mare…

Silviu Lung: De obicei, oglinda unei echipe este antrenorul şi cu asta cred că am spus totul.

„Adi Mutu este un băiat inteligent. Are calităţi de antrenor!“

GdS: Simultan a debutat pe banca „tineretului“ şi Adrian Mutu. În cazul său, România a obţinut 6 puncte din 6 posibile, ce-i drept şi cu adversare mai modeste.

Silviu Lung: Adversarii au fost mai modeşti, dar avem o generaţie extraordinar de talentată, iar Adi Mutu este un băiat inteligent. Eu cred că are calităţi de antrenor şi cred mult în el. A jucat la un nivel foarte înalt şi mi se pare un băiat isteţ, care are şi un nucleu de jucători foarte buni.

GdS: Să ne aşteptăm la performanţe la fel de bune ca în mandatul lui Mirel Rădoi la Under 21?

Silviu Lung: Cred că da. Are nevoie şi de puţin noroc în schimb, pentru că aşa este în viaţă.

„Cred că o să vedem o altă faţă a Universităţii Craiova“

GdS: Pauza asta ar fi trebuit să ajute şi echipele din Liga 1 să facă anumite „reglaje“. Unele nu au părut pregătite 100% pentru reluarea campionatului… Cum o vedeţi pe Universitatea Craiova după această întrerupere?

Silviu Lung: Cred că o să vedem o altă faţă a Universităţii. Este foarte important că am făcut 6 puncte chiar dacă nu am jucat strălucit. Evoluţia echipei ar putea fi cauzată şi de pauza foarte scurtă pricinuită de Covid, plecarea în Austria fără antrenorul principal… Sunt factori care, probabil, au dereglat puţin pregătirea fizică. Pentru că asta văd că s-a tot vehiculat ca fiind o problemă la echipă. Sunt convins că acum se vor pune la punct în privinţa asta. Un lucru este clar: dacă nu poţi să alergi, nu poţi nici să joci fotbal.

GdS: Pentru că tot aţi pomenit de pandemie, iată că şi acest sezon a început cu destule probleme legate de coronavirus. Au fost consemnate cazuri atât în rândul jucătorilor, cât şi al conducătorilor. Vom avea un nou sezon atipic sau am învăţat ceva din precedentul?

Silviu Lung: Conducătorii contează mai puţin, pentru că ei nu stau în preajma jucătorilor. Important este ca fotbaliştii să se poarte responsabil. Dacă ai 13 inşi valizi trebuie să joci! Cred că până la urmă se va derula bine acest campionat. Trebuie să fi învăţat ceva din cel trecut cei care gestionează competiţia! Trebuie să fim mai responsabili, să nu glumeşti cu Covidul.

„FC Viitorul este o echipă imprevizibilă“

GdS: Aţi mai vorbit în ultima perioadă cu Sorin Cârţu şi Marcel Popescu, infectaţi şi dânşii cu Covid recent? Sunt ok?

Silviu Lung: Vorbesc des cu Sorin şi este ok. Cu Marcel nu am discutat, dar am înţeles că el a fost cel mai puţin afectat. Au fost asimptomatici amândoi.

GdS: Universitatea Craiova joacă luni cu Viitorul. Cum prefaţaţi acest meci?

Silviu Lung: Viitorul este o echipă imprevizibilă acum. Trebuie să aibă răbdare cei de acolo cu noul antrenor (Ruben Alfonso De la Barrera Fernandez – n.r.). Cu Hagi jucau un alt stil şi mi-a plăcut întotdeauna ceea ce jucau. În primele două meciuri Viitorul nu a arătat ca echipa cu care eram obişnuiţi. Craiova are de partea ei experienţa, omogenitatea… Rămâne de văzut cese va întâmpla.

Citeşte şi: Liga 1 / LPF a anunțat programul etapei a 5-a. Vezi când se joacă FC Argeș – „U“ Craiova!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS