14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U” Craiova - Astra, scor 2-0. Așa mai da! Koljic și Cicâldău ne aduc victoria

„U” Craiova – Astra, scor 2-0. Așa mai da! Koljic și Cicâldău ne aduc victoria

Când jocu-i bun, vin și rezultatele! „U” Craiova a practicat un joc foarte bun în această după-masă, cu Astra Giurgiu, și a reușit să obțină alte trei puncte importante în Liga 1. Alb-albaștrii s-au impus cu scorul de 2-0, la capătul unui meci pe care l-au dominat cap-coadă și în care, pe lângă reușite, au ratat foarte multe ocazii bune de gol. Astfel, începutul „leilor” în noul campionat este unul perfect, cu două victorii din tot atâtea posibile și fără niciun gol primit.

Golurile Universității au fost reușite de Elvir Koljic (22) și Alexandru Cicâldău (27 – penalti).

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va evolua în deplasare, la Viitorul. Meciul este programat după jocurile echipelor naționale.

GdS v-a ținut la curent cu evoluția scorului și cu momentele importante, pe care le regăsiți mai jos.

Final: „U” Craiova – Astra 2-0.

min. 84: Baiaram este înlocuit de Bărbuț.

min. 81: Contraatac spectculos din nou al Craiovei. Bancu, Nistor și Mihăilă au combinat perfect, mingea a ajuns la Baiaram, care nu a reușit să retrimită decisiv în fața porții. Rămâne 2-0 pentru Știința.

min. 74: Elvir Koljic s-a accidentat și i-a cerut lui Bergodi să fie schimbat. La prima vedere, nu pare a fi o accidentare serioasă, dar chiar și așa bosniacul a fost înlocuit cu Ivan.

min. 70: Alb-albaștrii nu mai forțează în repriza secundă, în timp ce Astra nu pare să se poată apropia periculos de poarta lui Pigliacelli.

min. 67: O ultimă schimbare la Astra. Alex Ioniță intră pe teren.

min. 58: Ocazie mare pentru Mihai Bălașa! Fundașul Științei a executat foarte bine o lovitură liberă de la peste 25 de metri, dar Lazar a respins în corner.

min. 51: Alibec are o șansă bună de a marca, dar trimite cu capul pe lângă poarta lui Pigliacelli.

min. 49: Cât de apropae a fost Mihăilă de gol. Dandea i-a pus o minge pe „tavă” în careu, dar acesta a trimis mult peste poartă dintr-o poziție ideală.

min. 46: Fostul jucător al Universității Craiova, Raoul Baicu, a intrat pentru Astra în locul lui Merloi. De asemenea, Fatai, care a intrat în minutul 13, a părăsit terenul surprinzător, locul său fiind luat de Balaure. A venit și a treia schimbare în tabăra Astrei. Seto l-a înlcouit pe Crepulja.

Partida s-a reluat.

Dacă Universitatea Craiova ar fi jucat și cu Locomotive Tbilisi măcar pe jumătate față de cum a făcut-o în prima repriză cu Astra, calificarea în faza următoare în Europa League ar fi venit fără doar și poate. Alb-albaștrii au strălucit în primele 45 de minute cu Astra, așa cum nu o mai făcuseră de mult timp. Pasele, ideile de joc și combinațiile au mers „ceas” într-un meci în care elevii lui Bergodi au arătat poftă de joc și dorință de a se revanșa față de fani.

Pauză: „U” Craiova – Astra 2-0.

min. 42: Mihăilă a șutat de la 16 metri, din unghi, dar mingea s-a dus puțin peste poarta adversă.

min. 38: Ocazii peste ocazii la poarta Astrei! Mihăilă a driblat tot ce i-a venit în cale, i-a pasat lui Koljic, care i-a recentrat lui Baiaram. Acesta din urmă nu a reușit să îl învingă pe Lazar din 11 metri, iar mingea a ajuns la Bancu. Fundașul Științei, însă, nu s-a concenrat și a trimis mult peste poartă. Ăsta este jocul pe care ni-l doream cu toții!

min. 34: În urma unei lovituri de colț, Bălașa a trimis cu capul spre poarta lui Lazar, care a reușit să respingă. Între timp, tușierul a ridicat și fanionul, pe motiv de offside.

min. 27: GOOOOOOLLLL Craiovaaaa!! Cicâldău a transformat perfect lovitura de la 11 metri. Alb-albaștrii se desprind

min. 26: Penalty pentru Științaaa!! Dandea a respins cu mâna la șutul lui Bălașa, iar arbitrul Mladinovici a dictat 11 metri.

min. 24: Dublă Ocazie pentru Craiova!! Mihăilă a scăpat singur cu Lazar, dar portarul oaspeților a respins în corner. Din faza imediat următoare, din centrarea lui Cicâldău, Dandea a fost aproape de autogol, dar bara s-a opus.

min. 22: GOOOOOLLL Craiova!!! Senzațional contraatac reușit de Știința. Mihăilă cu Bancu au combinat excelent în partea stângă, ultimul din ei a centrat perfect pentru Koljic, care a înscris fără emoții din fața porții. Universitatea Craiova – Astra 1-0.

min. 15: Prima ocazie a partidei o are Astra. Alibec inventează un voleu din unghi, din careul Craiovei, dar Pigliacelli a reușit să respingă în doi timpi.

min. 12: Astra face prima mutare. Tânărul Riza este înlocuit de Fatai.

min. 6: Koljic pornește într-o acțiune pe cont propriu, cade în careu, dar nu primește nimic, Mai mult, acesta s-a accidentat la umăr în urma căzăturii și a necesitat îngrijiri medicale.

A început partida.

„U” Craiova întâlnește astăzi, de la ora 18.00, pe stadionul „Ion Oblemenco”, pe Astra Giurgiu. Partida contează pentru etapa a doua din noul sezon al Ligii 1. Alb-albaștrii trebuie să facă uitat cât mai repede rezultatul dezastruos cu Locomotive Tbilisi, din Europa, iar victoria de astăzi ar putea să-i mai „îndulcească” pe fani.

Se pare că în acest meci sunt câteva modificări în primul unsprezece al Universității. Ovidiu Bic a fost preferat în locul lui Alexandru Mateiu, la mijlocul terenului, în timp ce Baiaram îl înlocuiește pe Ivan. Se pare că Bergodi a fost nevoit să joace cu Baiaram titular pentru a îndeplini regula U21, Ștefan Vlădoiu, titularul de drept, fiind indisponibil pentru acest joc.

Echipele de start:

„U” Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Constantin, Bălașa, Bancu – Bic, Nistor, Cicâldău – Baiaram, Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve: Popescu – Mitran, Acka, Ivanov, Danciu, Bărbuț, Ivan, Vali Constantin.

Astra: Lazar – David Bruno, Graovac, Dandea, Radunovic – M. Răduț, Crepulja, R. Moise – R. Riza, D. Alibec, G. Merloi. Antrenor: Bogdan Andone.
Rezerve: M. Popa, C. Dima, Seto, R. Baicu, Al. Ioniță II, V. Gheorghe, Fatai, G. Șerban.

Disputa din Bănie va fi arbitrată de Horia Mladinovici (București), ajutat de Vasile Marinescu (București) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț). Al patrulea oficial va fi Iulian Călin (Ștefănești – Argeș). Observator din partea CCA a fost desemnat Corneliu Fecioru, din București.

GdS vă va ține la curent cu evoluția scorului și momenteole importante din joc.

Informații ultile:

Oltenii s-au impus în prima etapă cu 1-0 la Sf. Gheorghe, graţie golului marcat de bosniacul Elvir Koljic, vârful craiovenilor ajungând la 20 de reuşite în 35 de meciuri jucate în CASA Liga 1. De partea cealaltă, Astra a pierdut fără drept de apel derby-ul cu FCSB, scor 0-3.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 19 ori în principala competiţie internă, de șapte ori s-a impus Universitatea, de opt ori a câştigat gruparea giurgiuveană, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Două remize albe s-au înregistrat în confruntările directe, dintre care una singură pe terenul grupării din Bănie (21 martie 2015).

6 august 2016, Astra – Universitatea Craiova 1-2, a fost primul succes din contul oltenilor (marcatori Niculae / Rocha, Măzarache).

Cea mai recentă întâlnire directă: 19 iunie 2020, Universitatea  Craiova – Astra 2-1, goluri înscrise de Elvir Koljic – dublă, respectiv Raoul Baicu.

Citește și: Universitatea Craiova – Astra Giurgiu / CCA a anunţat brigada de arbitri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS