17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 2 / Programul primei etape. Meciul FCU - Ripensia a fost amânat!

Liga 2 / Programul primei etape. Meciul FCU – Ripensia a fost amânat!

După o vară destul de zbuciumată, marcată de „scenarii“ şi fel de fel de modificări, Liga 2 se apropie de primul fluier. Echipele participante, 21 la număr, vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular. Apoi vor fi repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

Primele 6 clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1. Ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Echipele din play-out-ul ediției 2020-2021 a Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe, A și B. Grupa A din play-out va avea 7 echipe, în timp ce grupa B va avea 8 echipe, urmând a se disputa câte un singur joc între participante. Din grupa A vor retrograda în Liga 3 locurile 6 și 7. Din grupa B vor pica locurile 6, 7 și 8. Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga 2.

În privinţa regulilor de vârstă în Liga 2, din sezonul 2020-2021, echipele din acest eşalon sunt obligate să folosească efectiv pe toată durata jocurilor din campionat un jucător de U19 și unul de U21. Aceştia trebuie să fie formaţi la nivel naţional şi să fie eligibili pentru echipele naţionale ale României.

Ediţia de campionat 2020-2021 va debuta sâmbătă şi se va întinde pe patru zile.

Iată „tabloul“ meciurilor din prima rundă:

Sâmbătă, 29 august – ora 11.00: CSM Slatina – Dunărea Călăraşi, Metaloglobus Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu, Comuna Recea – Csikszereda Miercurea Ciuc, ASU Poli Timișoara – CS Mioveni, Gloria Buzău – Concordia Chiajna, Unirea Slobozia – Turris Turnu Măgurele; ora 15.30: FCU Craiova – Ripensia Timișoara a fost amânat.
Duminică, 30 august – ora 13.00: Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Rapid.
Luni, 31 august – ora 17.30: Aerostar Bacău – Universitatea Cluj.
Marţi, 1 septembrie – ora 19.30: Petrolul Ploieşti – Farul Constanţa.

FCU a fost „atinsă“ de noul coronavirus

Există un mare semn de întrebare în privinţa disputării meciului de la Severin, dintre FCU Craiova şi Ripensia Timişoara. Laitmotivul este acela că formaţia doljeană are 6 jucători infectaţi cu noul coronavirus, după cum notează Liga2.ro. Conform protocolului, oficialii clubului patronat de Adrian Mititelu au anunţat deja FRF şi conducerea grupării bănăţene. FCU trebuie să repete acum testarea.
Revenim cu amănunte.

UPDATE: Partida dintre FCU şi Ripensia a fost amânată.

De menţionat faptul că şi FK Csikszereda are cazuri pozitive, însă mai puține. S-a retestat și va juca sâmbătă.

Citeşte şi: Mirel Rădoi a anunțat jucătorii convocați pentru meciurile din Liga Națiunilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS