17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFC Botoșani s-a impus în Kazahstan și va fi în urne pentru turul secund din Liga Europa

FC Botoșani s-a impus în Kazahstan și va fi în urne pentru turul secund din Liga Europa

FC Botoșani a debutat cu o victorie în noul sezon european. Formația lui Marius Croitoru s-a impus în Kazahstan, pe terenul formației Ordabasy, în primul tur preliminar al Ligii Europa și astfel și-a asigurat prezența în faza a doua a competiției.

Golurile românilor au fost reușite de Holzmann (25) și Dugandzic (33), în timp ce pentru gazde a punctat Mahlangu (31).

Prima repriză a meciului din Kazahstan a fost de-a dreptul spectaculoasă. După ce gazdele au irosit o lovitură de la 11 metri în minutul 12, prin Diakhate, trupa lui Croitoru a deschis scorul în minutul 25, prin Holzmann. La doar șase minute distanță, fostul „dinamovist” Mahlangu a restabilit egalitatea (31), pentru ca Dugandzic să îi aducă din nou în avantaj pe botoșăneni, în minutul 33, cu o super-execuție.

În partea secundă, românii nu prea au mai contat în ofensivă, în timp ce gruparea kazahă a încercat să bage meciul în prelungiri. În cele din urmă, tabela nu s-a mai modificat, meciul s-a încheiat 2-1, iar FC Botoșani s-a calificat în turul al doilea din Europa League.

Ordabasy: Șaizada – Dautov, Fontalello, Dmitrenko, Dosmagambetov – Badibanga, Diakhate, Mahlangu, Brigido – Kzizhnichenko, Arauju. Antrenor: Kahaber Șahadadze.

Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Holzmann – Mendoza, Rodriguez – Florescu, Ashkovski, Ofosu – Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru.

Botoșani își va afla luni următorul adversar, din turul secund al Ligii Europa.

Citește și: Cupa României / S-au stabilit meciurile din turul 1. Vezi programul formaţiilor oltene!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS