14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBayern Munchen s-a calificat în finala UCL după un 3-0 sec cu Lyon

Bayern Munchen s-a calificat în finala UCL după un 3-0 sec cu Lyon

Bayern Munchen o va înfrunta pe Paris Saint-Germain în finala Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Olympique Lyon cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seară, la Lisabona, în a doua semifinală a competiţiei.

Bayern s-a impus prin golurile marcate de Serge Gnabry (18, 33) şi Robert Lewandowski (88).

Deşi bavarezii au obţinut o victorie clară, OL a avut şansele sale în acest meci, dar nu a ştiut să le fructifice. Francezii puteau deschide scorul în minutul 4, când Caqueret a interceptat o minge în faţa lui Thiago Alcantara. Acesta l-a lansat pe olandezul Depay, dar acesta a ratat faţă în faţă cu Neuer. Lyon a mai avut o şansă în min. 13, la o pătrundere a lui Cornet, dar centrarea acestuia a fost blocată providenţial de Boateng. În minutul 17, camerunezul Toko Ekambi a ţintit bara porţii lui Neuer.

Un minut mai târziu (18), Bayern a marcat primul gol, prin Gnabry. Acesta a reuşit o cursă splendidă, încheiată cu un şut cu stângul, fără speranţe pentru Lopes. Portarul portughez s-a opus unui şut al aceluiaşi Gnabry (25), dar a fost învins în minutul 33, de acelaşi Gnabry, după ce iniţial respinsese mingea trimisă de Lewandowski.

Şi…din nou Lewandowski

În repriza a doua, Lopes s-a opus unui şut expediat de Perisic (51), dar apoi a fost rândul lui Neuer să se remarce, mai întâi la lovitura de cap a lui Marcelo (56), iar apoi la reluarea lui Ekambi (58), la centrarea lui Aouar. Golgheterul polonez Robert Lewandowski a închis tabela (88), marcând cu capul din centrarea lui Kimmich.

Lyon: Anthony Lopes – Jason Denayer, Marcelo, Fernando Marcal (Rayan Cherki, 73) – Leo Dubois (Kenny Tete, 67), Maxence Caqueret, Bruno Guimaraes (Thiago Mendes, 46), Houssem Aouar, Maxwel Cornet – Memphis Depay (Moussa Dembele, 58), Karl Toko Ekambi (Jeff Reine-Adelaide, 67). Antrenor: Rudi Garcia.

Bayern: Manuel Neuer – Joshua Kimmich, Jerome Boateng (Niklas Suele, 46), David Alaba, Alphonso Davies – Thiago Alcantara (Corentin Tolisso, 82), Leon Goretzka (Benjamin Pavard, 82) – Serge Gnabry (10. Philippe Coutinho, 75),Thomas Muller, Ivan Perisic (Kingsley Coman, 63) – Robert Lewandowski. Antrenor: Hans-Dieter Flick.

Bayern a câştigat ultimele sale 19 partide în toate competiţiile, cu o medie de 3,3 goluri pe meci.

Finala se va juca duminică, la Lisabona, pe Estadio da Luz. PSG este la prima sa finală, în timp ce pentru Bayern e prima după 2013.

În prima semifinală, PSG a învins formaţia germană RB Leipzig cu scorul de 3-0, marţi seara, la Lisabona, pe Estadio da Luz.

Citeşte şi: Simona Halep, a patra în ierarhia sportivelor cu cele mai mari venituri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS