6.4 C
Craiova
luni, 4 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVideo / „Leii” au plecat în cantonament, în Austria. Vezi ce a declarat Papp!

Video / „Leii” au plecat în cantonament, în Austria. Vezi ce a declarat Papp!

-

Jucătorii Universităţii Craiova au părăsit Bănia astăzi, în jurul orei 15.15, cu destinaţia Austria. Delegaţia alb-albastră a decolat de pe Aeroportul Internațional Craiova spre Austria, cu un charter. Ajunși acolo, jucătorii și oamenii din staff vor fi așteptați de autocarul echipei, care îi va transporta la hotelul „Milderer Hof“ din Neustift im Stubaital.

Lotul Universității Craiova a cuprins următorii jucători: Mirko Pigliacelli, Andrei Marinescu, Laurențiu Popescu, Stephane Acka, Marius Constantin, Mihai Bălașa, Paul Papp, Vladimir Screciu, Nicușor Bancu, Ionuț Mitran, Ștefan Vlădoiu, Bogdan Vătăjelu, Alexandru Mateiu, Alexandru Cicâldău, Marian Danciu, Dan Nistor, Vasile Constantin, Antoni Ivanov, Cristi Bărbuț, Valentin Mihăilă, Ștefan Baiaram, Andrei Ivan, Elvir Koljic și Alexandru Tudorie.

De remarcat absențele lui Cosic, Mățel și Qaka. Cei trei nu au fost puși pe lista pentru Austria.

Staff-ul care s-a deplasat în Austria a fost format din: Luigi Ciarlantini (antrenor secund), Dragoș Bon (antrenor secund), Daniel Ene (preparator fizic), Cătălin Tudor (preparator fizic), Robert Tufiși (antrenor cu portarii), Claudiu Stamatescu (medic), Ovidiu Blendea (fiziokinetoterapeut), Radu Rinderu (fiziokinetoterapeut), Marius Minae (fiziokinetoterapeut), Aurel Tufan (maseur), Cornel Mateiași (magazioner), Ion Dinu (magazioner), Dan Cîrstea (magazioner), Nicu Dobreanu (șofer), Marius Stoenac (șofer), Lucian Pretorian (team-manager), Emil Pieleanu (delegat), Daniel Amon (cameraman) și Andrei Bran (fotograf).

De menționat că antrenorul echipei, Cristiano Bergodi, va face deplasarea în Austria cel mai probabil vineri. Acesta se află în continuare sub observație, după ce acum o săptămână a fost testat pozitiv.

Paul Papp: „Am venit să mă lupt la campionat”

Chiar înaintea plecării spre Austria, Universitatea Craiova a anunțat transferul a trei jucători: Paul Papp, Alexandru Tudorie și Marius Constantin. Primul dintre ei a vorbit despre venirea sa în Bănie și planurile pe care le are alături de Universitatea.

„De astăzi sunt oltean și sunt foarte mulțumit și motivat pentru că am găsit aici oameni extraordinari, de la jucători până la staff și patron. Am semnat cu Universitatea Craiova pentru a juca și pentru a lupta la campionat. Trebuie să facem multe sacrificii pentru câștigarea titlului, nu există alibi. Cred că ne putem îndeplini obiectivul dacă vom fi dispuși să facem sacrificii. Cu gândul ăsta am venit la Craiova și sunt convins că toți jucătorii îmi împărtășesc sentimentele. Să luăm titlul după 30 de ani ar însemna ceva uluitor pentru Universitatea. Trebuie să ne pregătim bine la antrenamente, iar prin modestie, inteligență și tărie de caracter, putem câștiga campionatul. Fiecare meci va fi o finală și așa trebuie să gândim. Vrem să fie plin stadionul, să avem suporterii cât mai repede lângă noi. Pot spune că la ce echipă avem acum, putem ajunge în grupele Europa League și putem lu titlul”, a spus Paul Papp, la venirea la Universitatea.

„Familia mea este fericită aici”

„Domnul Rotaru m-a sunat duminică dimineață, am discutat. A fost destul de ușor să mă convingă, mai ales că ne cunoșteam deja. Este un om serios, mi-a pus la dispoziție tot ce mi-a promis, iar familia mea este fericită aici. Ne vom lupta cu noi la titlu, în primul rând. Apoi vor fi echipe care ne vor pune probleme, dar vom fi focusați meci de meci. Băieții m-au primit foarte bine, majoritatea mă cunoșteau. La vizita medicală a fost ok, totul bine. Eu m-am pregătit și de acasă, iar acum mergem în Austria să facem un cantonament bun”, a adăugat noul fundaș al Științei.

„Nu este un pas înapoi pentru că m-am întors în România”

Papp consideră că venirea în România nu este un pas înapoi în cariera sa. De asemenea, acesta a vorbit și despre duelul cu Locomotive Tbilisi, din primul tur preliminar al Ligii Europa.

„Nu este un pas înapoi pentru că m-am întors în România. În Turcia nu prea am jucat, iar aici am venit pentru a mă bate la un loc de titular, pentru a lua trofee și pentru a reajunge la echipa națională. Avem deplasare lungă în Georgia, dar nu ne văităm. Este un privilegiu să joci fotbal, pentru că el îți dă case, mașini, tot ce îți dorești. Vom face față, trebuie făcute sacrificii. Cei de la Tbilisi cred că vor fi incomozi, dar eu sper să facem o figură frumoasă acolo”, a încheiat fundașul.

Citește și: Update / Paul Papp, Alexandru Tudorie şi Marius Constantin au semnat cu „U” Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Adolescentă din Bechet, dată dispărută de familie

Poliția Orașului Bechet a fost sesizată duminică de un...

ȘTIRI GdS