9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev! „Il Luce“ a bătut palma cu magnatul Igor Surkis la domeniul acestuia din Pushcha-Vodytsia. Dynamo Kiev a avut-o concurentă pe Dinamo Zagreb în privinţa antrenorului român.

„Muslin, Bjelica sau Maximov nu erau pe lista posibililor antrenori. Erau nume doar de distras atenţia. Încă de la început, Dinamo s-a concentrat asupra lui Rebro şi Lucescu. Avantajul celui de-al doilea este că nu are angajament, obligaţie contractuală. Domnul Lucescu este în Kiev şi a inspectat, deja, baza sportivă de la Koncha Zaspa“, a scris un celebru jurnalist ucrainean, Igor Burbas

Gruparea ucraineană a insistat de mai multe ori pe lângă Mircea Lucescu, însă acesta a evitat de fiecare dată un răspuns tranşant. Acest fapt s-a datorat prieteniei pe care Mircea Lucescu o are cu Rinat Ahmetov, patronul celor de la Şahtior Doneţk. Tehnicianul român a stat 12 ani la Şahtior şi a câştigat nu mai puţin de 20 de trofee.

„Sigur are acordul lui Rinat Ahmetov, nu și-ar da cuvântul pentru Dinamo Kiev dacă nu ar fi vorbit cu Ahmetov. Mie îmi pare rău că nu a reușit nimeni din România să-l convingă să rămână aici. Nici Federația Română de Fotbal, nici Liga! Mă bucur tare mult pentru el, pentru că mai are foarte multe de arătat. E unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii“, a comentat Dănuț Lupu, la Digi.

A fost adus pentru reconstrucţia echipei

Conform presei din Ucraina, Mircea Lucescu a bătut palma cu Igor Surkis pentru două sezoane, cu un salariu de 3 milioane de euro pe an. Există şi o opţiune de prelungire pentru încă un sezon, în funcţie de rezultate şi de dorinţa părţilor. Contractul s-a semnat în prezenţa agentului Arcadie Zaporojeanu.

„Il Luce“ va reveni în România pentru câteva zile, apoi o să meargă la Kiev pentru a pune la punct tot ce trebuie pentru reluarea pregătirilor.

Igor Surkis l-a ales pe Mircea Lucescu în speranţa că acesta va reuşi să reconstruiască echipa. Asta pentru că Ucraina nu mai este la fel de atractivă ca înainte pentru jucătorii de valoare, motivul fiind conflictul diplomatic cu Rusia. Tehnicianul român va trebui să se bazeze în primul rând pe autohtoni!

Mircea Lucescu: Mi-a fost dor de Ucraina

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, se gândeşte deja la noile trofee prin aducerea lui Mircea Lucescu.

„Vreau să-l prezint pe Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Sper că odată cu sosirea lui la echipă o să câștigăm multe titluri. Fanii îl vor evalua pe Mircea în funcție de rezultatele sale. Noroc, mult noroc! O să îl ajut cu tot ce pot”, a spus Igor Surkis.

La rândul său, Mircea Lucescu a afirmat că a revenit cu drag în Ucraina.

„Mi-a fost dor de Ucraina. Am vrut să mă întorc în această țară unde am avut rezultate de succes. Aici am avut o relație foarte bună cu fanii și sunt recunoscător că am venit la un club cu o tradiție mare și jucători talentați. Sunt sigur că împreună o să reușim. Cred că vor fi mulțumiți de munca mea și de rezultatele pe care o să le obținem. Sunt recunoscător pentru încrederea pe care mi-a acordat-o președintele clubului, precum și fanii”, a spus Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu (74 de ani) a antrenat ultima dată naţionala Turciei, pe care a părăsit-o la 11 februarie 2019. El a mai antrenat echipele Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti, Pisa Calcio, Brescia, AC Reggiana, Rapid Bucureşti, Inter Milano, Galatasaray Istanbul, Beşiktaş, Şahtior Doneţk şi Zenit Sankt Petersburg şi naţionala României.

Dinamo Kiev a terminat campionatul Ucrainei pe locul 2, la 23 de puncte de campioana Şahtior.

Citeşte şi: Constantin Gâlcă și-a prelungit contractul cu Vejle

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS