10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - FCSB / O să fie vai de poarta ta, Vlăduţ!

„U“ Craiova – FCSB / O să fie vai de poarta ta, Vlăduţ!

Oltenia fierbe în aşteptarea derbiului „U“ Craiova – FCSB, mai ales după declaraţiile belicoase venite dinspre Cluj şi Capitală. În tot acest timp, alb-albaştrii trag tare la antrenamente, pentru că nu vor să mai piardă locul 1 nici în ruptul capului. Cristiano Bergodi şi colaboratorii săi au comandat astăzi o lecţie în care elementele cu mingea au fost la putere. S-a apelat la miuţe şi exerciţii care au solicitat foarte mult tehnica „leilor“ în regim de viteză. Apoi s-a trecut şi la elemente tehnic-tactice, iar spre final s-a exersat finalizarea.

Cristiano Bergodi nu a avut nici de această dată întreg lotul la dispoziţie. În schimb, sunt semne pozitive în privinţa lui Mihai Bălaşa. Dacă la şedinţa de marţi, prima a săptămânii premergătoare meciului cu FCSB, fundaşul Ştiinţei s-a pregătit în sala de forţă, astăzi el s-a alăturat colegilor. Bălaşa a fost însă menajat, el antrenându-se separat, sub comanda preparatorului Daniel Ene. În principal a apelat la alergări şi la cum s-a mişcat va reveni în curând printre „lei“.

Tot separat s-au antrenat şi Vali Cosntantin şi Alex Măţel, ambii fiind sub atenta observare a kinetoterapeutului Cătălin Tudor.

Mirko Pigliacelli şi colegii săi de „compartiment“ au fost bine „întinşi“ de Robert Tufişi în prima parte a antrenamentului. Apoi au fost solicitaţi de jucătorii de câmp, fiind supuşi unui lung şir de şuturi, din acţiuni sau faze fixe.

Koljic şi Cicâldău au primit tortul înainte de antrenament

Antrenamentul de astăzi nu a început decât după ce au fost „traşi de urechi“ sărbătoriţii zilei, Elvir Koljic şi Alex Cicâldău. „Goljic“ a împlinit 25 de ani, în timp ce „Cic“ a bifat 23. Cei doi au primit tortul în cantonamentul din Lunca Jiului înainte de a ieşi la treabă. Antrenorii, colegii şi membrii staff-ului prezenţi le-au cântat celor doi şi le-au urat de bine, trasându-le totodată sarcina să-i scuture plasa lui Andrei Vlad de câteva ori duminică seară. Tortul a rămas intact până după antrenament.

Foto: ucv1948.ro

Elvir Koljic (1.91 metri) a îmbrăcat tricoul Universității Craiova de 36 de ori, reușind să înscrie 20 de goluri și să ofere 5 pase decisive în toate competițiile. Cota de piaţă a atacantului Ştiinţei este 1,3 milioane de euro.

Alex Cicâldău (1.78 metri) este cotat de Transfermarkt la 4 milioane de euro. Mijlocaşul originar din Medgidia a îmbrăcat tricoul Științei de 80 de ori până în acest moment. A reușit să înscrie 19 goluri și să ofere 17 pase decisive în toate competițiile.

În continuare, alb-albaştrii vor mai avea la dispoziţie trei antrenamente ca să pună la punct toate detaliile privind disputa cu FCSB, pe care sunt obligaţi să o câştige dacă vor să-şi păstreze supremaţia în Liga 1.

Universitatea Craiova – FCSB se va disputa duminică, 12 iulie, de la ora 21.00 (live text pe gds.ro), pe stadionul „Ion Oblemenco“. Partida din Bănie contează pentru etapa 7 din play-off-ul Ligii 1.

În momentul de faţă, clasamentul play-off-ului se prezintă astfel:
1.„U“ Craiova 38 puncte (golaveraj 12-10)
2.CFR Cluj 37 (9-6)
3.Astra 29 (8-8)
4.FCSB 28 (11-10)
5.Botoșani 28 (6-8)
6.Mediaș 25 (4-8)

Citeşte şi: Patru victorii la rând pentru „U” Craiova, patru „lei” în echipa etapei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS