8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalDebandadă la Gaz Metan Mediaş înaintea meciului cu Universitatea Craiova!

Debandadă la Gaz Metan Mediaş înaintea meciului cu Universitatea Craiova!

Antrenorul formaţiei Gaz Metan Mediaş, Dusan Uhrin jr., întâmpină mari probleme înaintea meciului cu Universitatea Craiova. Potrivit site-ului oficial al clubului ardelean, contractele mai multor fotbaliști au expirat pe 30 iunie. Nimeni nu şi-a mai dorit prelungirea înțelegerii, astfel că lotul s-a „subţiat“ cu opt jucători.

„30 iunie a fost ultima zi de contract cu Gaz Metan, pentru portarul Ricardo Batista, fundașii Juel Thomas Nielsen și Marian Pleașcă, mijlocașii Fofana Boubacar, Neluț Roșu, Ely Fernandes și Paul Costea, respectiv atacantul Ioan Hora. Pe această cale dorim să le mulțumim pentru evoluțiile avute în tricoul Gazului Metan și să le urăm succes pe mai departe în cariera lor!”, se arată în comunicatul clubului Gaz Metan Mediaș.

În cazul lui Ioan Hora, atacantul în vârstă de 31 de ani l-a supărat pe președintele Ioan Mărginean, notează prosport.ro. Motivul ar fi fost că Hora a fost mai vocal decât ceilalți jucători în vestiar. Oficialul l-a acuzat că are kilograme în plus. Impresarul fotbalistului, Bogdan Apostu, i-a luat apărarea vehement și l-a atacat verbal pe Ioan Mărginean, în urmă cu două săptămâni.

Un alt caz îl reprezintă Thomas Nielsen. Fundașul central danez de 30 de ani o părăsește pe Gaz Metan Mediaș după ce a adus un punct prețios echipei lui Dusan Uhrin, chiar la debutul său. Acesta a marcat în minutul 90+4, golul egalizator, în meciul FCSB – Gaz Metan Mediaș, scor 2-2. Acesta a scos echipa lui Gigi Becali din lupta pentru titlu.

Mărginean are probleme! Revine Edi Iordănescu?

Apele tulburi după apariţia comunicatului au scos la iveală un alt scenariu. Site-ul Digi Sport notează că „se pregăteşte întoarcerea lui Edi Iordănescu la Gaz Metan“ şi că „Mărginean e pe făraş“. Pe 7 iulie este aşteptată decizia de ieşire din insolvenţă a grupării ardelene, moment în care Ioan Mărginean nu va mai fi administratorul clubului. Ca să rămână la conducere ar trebui să fie ales preşedinte, iar cei care dau bani la echipă n-ar mai vrea acest lucru. Principalul contestatar al lui Mărginean este Primăria, care vrea să vină lângă echipă, însă condiţia solicitată este plecarea actualului conducător.

Sursa citată susţine că un buget de cupe europene pentru noua ediţie de campionat l-ar putea readuce Edi Iordănescu la echipă. Antrenorul este foarte apreciat la Mediaş, iar acesta a spus la despărţire că pentru el Gazul rămâne prima variantă, dar numai dacă gruparea din Mediaş îşi propune un pas în faţă. Întoarcerea lui Edi Iordănescu ar presupune despărţirea de Dusan Uhrin, care are un contract valabil şi pentru anul viitor. Oficialii din Mediaş cred însă că nu va fi o problemă majoră să rezilieze cu antrenorul ceh de 52 de ani.

Gaz Metan Mediaş întâlneşte vineri, 3 iulie, de la ora 20.00 (live text pe gds.ro), pe teren propriu, pe Universitatea Craiova. Confruntarea contează pentru etapa 6 din play-off.

Înaintea acestui joc, clasamentul play-off-ului arată astfel:
1.CFR Cluj 36 puncte (golaveraj 7-4)
2.„U“ Craiova 35 (10-9)
3.Astra 28 (6-6)
4.FCSB 27 (10-9)
5.Botoșani 27 (5-7)
6.Mediaș 25 (3-6)

Citeşte şi: Gigi Becali şi Sorin Cârțu se „înţeapă“ de zor, la televizor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS