3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCU Craiova trebuie să-și schimbe sigla și numele. Vezi ce a decis instanța!

FCU Craiova trebuie să-și schimbe sigla și numele. Vezi ce a decis instanța!

Formația patronată de Adrian Mititelu, FCU Craiova, a primit o lovitură dură astăzi, când Tribunalul București a făcut publică decizia la procesul intentat de Universitatea Craiova. Rezumând, FCU nu mai poate folosi denumirea Universitatea Craiova și leul pe stemă și pe produsele clubului. Decizia poate fi atacată în cinci zile la Curtea de Apel București.

Ce a decis instanța:

„Soluția pe scurt: Respinge excepția lipsei de interes a ordonantei președințiale, ca neintemeiată. Admite în parte cererea de ordonanță președințială. Obligă pârâta la încetarea oricărei activități de folosire, comercializare, distribuire, promovare și orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv în mediul online, inclusiv prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor și serviciilor care poartă denumirea Universitatea Craiova, până la pronunțarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018. Obligă pârâta la retragerea de pe piață produse și servicii, inclusiv echipament de joc, produse aflate în magazine de vânzare sau de pe website, care poartă semnul Universitatea Craiova, până la pronunțarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018. Respinge în rest cererea. Cu apel în 5 zile de la pronunțare, la Curtea de Apel București. Apelul se depune la această instanță. Pronunțarea hotărârii se face prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei instanței, azi, 29.05.2020. Document: Hotărâre 29.05.2020“,se arată în decizia instanței.

Mititelu susține că a câștigat

În replică, Adrian Mititelu a transformat, pe contul său de Facebook, această înfrângere într-o victorie.

„Nu am pierdut niciun proces, dimpotrivă, am câștigat o prima bătălie în cadrul acestui proces! În procesul în care ne judecăm cu Clubul Sportiv condus de Badea, cu privire la folosirea mărcilor ce au legătură cu Universitatea Craiova, Clubul Sportiv de Drept Public condus de Badea a introdus o cerere de ordonanță președințială prin care a solicitat să suspende până la terminarea procesului dreptul nostru de a folosi următoarele:

–numele Universitatea Craiova
–numele FC UNIVERSITATEA CRAIOVA sau alte nume asociate
–sigla/emblemă (leul)

Instanța i-a admis numai primul capăt și anume acela de a nu mai folosi numele simplu de “Universitatea Craiova”. Pentru celelalte două capete, acelea de a nu mai folosi numele FC UNIVERSITATEA CRAIOVA și sigla, instanța i-a respins cererea. Menționăm că decizia este executorie, dar poate fi atacată cu apel.
Prin urmare, nu există nicio decizie care să afecteze activitatea noastră în acest moment“, a notat Adrian Mititelu

FCU Craiova a promovat în Liga a II-a de la înființarea clubului.

Citește și: Real Madrid, la antrenamente în formulă completă după 81 de zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS