6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au ieşit negative

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au ieşit negative

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

„Premier League poate confirma că toate testele efectuate joi şi vineri pe 1.130 de jucători şi membri ai staff-urilor tehnice au indicat rezultate negative“, a indicat Liga.

În cele trei runde de testare anterioare, un număr de 12 teste ieşiseră pozitive.

Premier League a confirmat oficial restartul sezonului de fotbal în data de 17 iunie, cu porţile închise şi cu respectarea unor protocoale stricte de siguranţă, după reuniunea cu cele 20 de cluburi desfăşurată joi.

Pe 17 iunie vor avea loc două meciuri restante: Aston Villa – Sheffield United şi Manchester City – Arsenal Londra, toate echipele angrenate având un meci mai puţin disputat. Etapa a 30-a se va disputa în totalitate în weekend-ul 19-21 iunie.

Sezonul în Anglia a fost oprit pe 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus, dar începând de săptămâna trecută echipele au primit aprobarea de a relua antrenamentele în grupuri mici de jucători. De miercuri cluburile au votat în unanimitate reluarea antrenamentelor cu contact între jucători şi mărirea grupului la maxim zece jucători.

Abandonarea sezonului ar fi dus la pierderea unor venituri de circa 750 milioane lire sterline din drepturile de televizare, conform estimărilor presei britanice.

FC Liverpool, care nu a mai câştigat titlul de 30 de ani, ocupă prima poziţie a clasamentului, cu un avans de 25 de puncte faţă de Manchester City, campioana en titre, ocupanta locului doi.

Citește și: Bayern Munchen a dat de pământ cu Fortuna Dusseldorf! Bundesliga, la zi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS