12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEste oficial: Serie A se va relua pe 20 iunie

Este oficial: Serie A se va relua pe 20 iunie

Campionatul Italiei (Serie A) se va putea relua începând cu data de 20 iunie, a anunţat Vincenzo Spadafora, ministrul italian al Sportului. Actualul sezon din Serie A a fost întrerupt pe 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, Italia fiind una dintre ţările cele mai afectate.

„Comitetul tehnic şi ştiinţific şi-a dat acordul în privinţa protocolului, iar federaţia a asigurat că are un plan B şi un plan C. În lumina acestor considerente, campionatul se poate relua pe 20 iunie”, a afirmat Spadafora.

În cazul unei noi întreruperi a sezonului, din cauza unei agravări a situaţiei, federaţia a furnizat un plan B care prevede un sistem de play-off şi play-out. Planul C se referă la situaţia în care campionatul este oprit definitiv.

„Am avut o întâlnire foarte utilă. De la început am spus că fotbalul poate începe din nou atunci când vor fi îndeplinite toate condiţiile de securitate şi cu acordul Comitetului tehnic şi ştiinţific cu privire la diferitele protocoale. Sper, de asemenea, să putem transmise un semnal pozitiv întregii ţări, profitând de săptămâna 13-20 iunie pentru a încheia Cupa Italiei. Ar fi un frumos semnal, cu trei meciuri frumoase accesibile tuturor”, a mai spus Vincenzo Spadafora.

Meciuri de foc în semifinalele Cupei Italiei

Cupa Italiei a fost întreruptă după semifinalele tur Inter Milano – Napoli şi AC Milan – Juventus, în timp ce campionatul a fost oprit la finalul etapei a 26-a. Au mai rămas astfel de disputat 12 etape complete, plus patru meciul restanţă din etapa a 25-a.

În momentul întreruperii, lider al clasamentului era Inter Milano, cu un avans de un sigur punct faţă de Lazio Roma.

Liga secundă italiană, Serie B, se va relua la rândul ei începând cu data de 20 iunie.

Dintre cele cinci mari campionate europene de fotbal, Franţa este singura care a decis să pună capăt definitiv sezonului.

Citește și: Sezonul din Premier League va fi reluat pe 17 iunie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS