17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalINTERVIU / Florin Spânu: A venit momentul să candidez la șefia AJF Dolj

INTERVIU / Florin Spânu: A venit momentul să candidez la șefia AJF Dolj

Florin Spânu, președintele formației CSO Filiași și reprezentantul Ligii a III-a în Comitetul Executiv al FRF, a vorbit cu GdS despre problemele generate de pandemia de coronavirus. Acesta a explicat și eforturile pe care le face FRF pentru reluarea competițiilor. A menționat totodată că nu sunt probleme la CSO Filiași. A dezvăluit și că intenționează să candideze la șefia AJF Dolj.

GdS: Ce ne pregătește FRF pentru perioada următoare și când credeți că se vor relua competițiile?

Florin Spânu: În momentul de față noi avem un grup format la nivel de FRF, LPF și AFAN și lucrăm pe mai multe scenarii de multă vreme. După cum știți, starea de urgență a fost prelungită, numărul de cazuri de îmbolnăviri a crescut de la o zi la alta. Am fost mereu obligați să eliminăm câte un scenariu. Acum lucrurile s-au mai limpezit și vom vedea.

Liga I și Liga a II-a trebuie să-și desfășoare jocurile până la sfârșit. Astfel, FRF o să poată da echipele pentru cupele europene, respectiv pentru promovarea pe prima scenă. După cum bine știm, UEFA a dat ca termen de finalizare a campionatelor pe 20 iulie. Această decizie, pe noi, cei de la Liga a III-a, nu ne afectează deloc această decizie. Putem vorbi despre fotbal cu date concrete curând. Prima dată trebuie să ieșim din această stare de urgență și să vedem ce măsuri se vor lua după.

GdS: Vă temeți în continuare?

Florin Spânu: După cum ați văzut, ministrul sportului, Ionuț Stroe, a declarat că nu va fi de acord să se reia competițiile curând. Consideră că nu am ajuns la vârful pandemiei. A subliniat ideea că un singur caz dacă ar exista, un sportiv să fie infestat, indiferent de ramura sportivă, acel campionat se va închide. Am înțeles din declarația dânsului că sportivii trebuie testați, dar nu detaliază. Să-i testezi o singură dată? Nu! Cred că ar trebui testați săptămânal, ca să nu apară surprize. Deci sunt probleme foarte mari, dar sunt convins că FRF va găsi soluția cea mai bună.

Continuarea campionatului la Liga a III-a stă sub semnul întrebării

GdS: Când se va juca fotbal și la Liga a III-a?

Florin Spânu: Administrația FRF a luat decizia de a forma pentru fiecare eșalon o video conferință. Așa o să afle direct ce își doresc membrii afiliați. Astfel, marți, de la ora 15.00, vom avea o video conferință cu toți colegii mei de la Liga a III-a. Vor participa și membrii compartimentului juridic, cei de la competiții din cadrul FRF, și, bineînțeles, domnul președinte Răzvan Burleanu. Se vor discuta mai multe probleme. Probabil că o să și primim ceva informații referitoare la continuarea campionatului sau închiderea lui.

GdS: Cât sunt de afectate cluburile de la Liga a III-a?

Florin Spânu: Știm foarte bine că la Liga a III-a cheltuiele vor fi foart mari, iar majoritatea sunt finanțate de către Consiliile Locale și Județene. Știm foarte bine că în această perioadă primăriile nu încasează bani. Deci noi, la Liga a III-a, vom discuta numai despre cheltuieli. În privința sponsorilor sunt probleme mari. Cele mai multe firme și-au închis porțile și au trimis angajații în șomaj tehnic și va fi foarte greu revină. În grupul nostru din Liga a III-a, majoritatea spun că doresc închiderea acestui campionat. Trebuie ca deciziile care se vor lua să aibă nemulțumiți cât mai puțini. Noi, ca reprezentanți ai echipelor de Liga a III-a, ne dorim continuarea campionatului. Dar asta numai în deplină siguranță pentru toți cei implicați la echipe.

E liniște la CSO Filiași

GdS: Care este situația clubului CSO Filiași?

Florin Spânu: Avem un primar foarte harnic și se preocupă foarte mult de comunitatea din Filiași. A primit multe laude pentru implicarea sa. Întrebat de o televiziune ce face cu sportul, a spus că problemele actuale legate de pandemia de coronavirus nu afectează niciun compartiment din cadrul primăriei. A punctat că sportul își va urma cursul lucrurilor, cu obiectivele stabilite.

Nu avem probleme legate de salarii. Avem de plată jumătate din luna martie, așteptăm să vină și banii de la Guvern, cei 75% oferiți în perioada stării de urgență. Aș vrea să le mulțumesc celor care au luat decizia de a ajuta fotbalul, pentru că acești bani vin la momentul oportun și sunt ca aerul pentru majoritatea. Încă nu au intrat banii, iar noi nu suntem prinși pe șomaj tehnic, ci primim o indemnizație, suntem pe AJPIS. Din informațiile pe care le am, banii vor intra săptămâna viitoare, iar clubul, în termen de 3 zile, o să facă plata impozitului pe veni și plata către jucători.

GdS: Circulă de ceva vreme un zvon că vreți să candidați la șefia AJF Dolj. Este adevărat?

Florin Spânu: Știm foarte bine că din această toamnă vor avea loc alegerile pentru președinția AJF Dolj. Consider că a venit momentul să candidez și sunt convins că voi și câștiga alegerile, dar mai este destul până atunci. Nu aș vrea să detaliez, pentru că am alte proiecte în derulare în momentul de față. Cel mai mare este legat de CSO Filiași, îmi doresc să scăpăm din zona retrogradării. După, vom vedea ce va mai fi.

Citește și: EXCLUSIV / Horațiu Stănescu: Suntem pregătiți să dăm drumul la fotbal în orice moment!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS