12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUn sondaj al FIFA îl indică pe Stoichkov mai bun decât Hagi

Un sondaj al FIFA îl indică pe Stoichkov mai bun decât Hagi

Fostul mare fotbalist bulgar Hristo Stoichkov a fost considerat mai bun decât cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, potrivit unui sondaj realizat în rândul fanilor pe contul de Twitter al FIFA dedicat Cupei Mondiale.

Stoichkov a fost preferat de 51% din cei 9.937 de votanţi, în timp ce Hagi a primit 49% din voturi, informează Agerpres.

Hagi (55 ani) a cucerit Supercupa Europei cu Steaua, a disputat o finală de Cupă a Campionilor. A mai jucat la Real Madrid (Supercupa Spaniei), FC Barcelona (Supercupa Spaniei), Brescia şi Galatasaray (Cupa UEFA şi Supercupa Europei). Hagi a adunat 124 de selecţii şi 35 de goluri la echipa naţională, cu care a ajuns în sferturile Cupei Mondiale din 1994.

Stoichkov (54 ani) a jucat la FC Barcelona, cu care a cucerit cinci titluri în Spania, Cupa Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, Cupa Campionilor (1992), Cupa Cupelor şi două Supercupe ale Europei.

A jucat 83 de partide pentru naţionala Bulgariei, marcând 37 de goluri și reuşind clasarea pe locul patru la Cupa Mondială din 1994, când a câştigat şi Balonul de Aur.

Citește și: INTERVIU / Corneliu Papură a scăpat de carantină și este foarte optimist: „Nu este nimic jucat!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS