8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalStandard Liege şi Mouscron nu au obţinut licenţa pentru sezonul viitor

Standard Liege şi Mouscron nu au obţinut licenţa pentru sezonul viitor

Comisia de licenţă a Federaţiei Belgiene de Fotbal a respins cererile de licenţă ale cluburilor Standard Liege şi Excel Mouscron pentru sezonul viitor, informează Agerpres.

În cazul clubului Standard, la care joacă atacantul român Denis Drăguş, comisia a invocat nerespectarea răgazului oferit pentru plata primelor către unii jucători. Ar mai fi şi acordul semnat pe 31 martie de vânzare a stadionului, interpretat ca un simplu „proiect“.

„Clubul refuză să accepte această interpretare răuvoitoare: este vor de un acord formal de vânzare a stadionului. Clubul contestă cu putere această decizie şi va merge să îşi apere interesele la Curtea Belgiană de Arbitraj în Sport“, precizează Standard în comunicat.

Mouscron are șanse reduse de a schimba ceva

Mouscron, la care a fost antrenor în ultimii ani românul Mircea Rednic şi la care au evoluat fotbalişti români precum Cristian Manea, Dorin Rotariu, Alin Stoica, a obţinut în ultimii ani licenţa cu mare dificultate.

Thailandezul Pairoj Piemponsant, principalul acţionar, nu a găsit partenerii pentru a continua aventura. Garanţiile financiare sunt primordiale pentru Comisia de licenţă, astfel că Mouscron va trebui să prezinte un buget de criză în faţa Curţii de arbitraj. Mouscron face şi obiectul unei anchete conduse de judecătorul Michel Claise, pentru suspiciuni de spălare de bani, aminteşte walfoot.be.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS