24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRonaldinho a ieşit din închisoare, dar rămâne în arest la domiciliu în Paraguay

Ronaldinho a ieşit din închisoare, dar rămâne în arest la domiciliu în Paraguay

Brazilianul Ronaldinho, fostul star mondial al fotbalului, a fost eliberat după mai bine de o lună din închisoare. El a fost închis alături de fratele său Roberto de Assis. Ei au fost închiși pentru utilizarea unor paşapoarte false la intrarea în Paraguay. Ronaldinho și fratele său vor rămâne în arest la domiciliu într-un hotel din Asuncion. Asta în urma unei decizii a justiţiei din Paraguay, informează Agerpres.

Fostul atacant al echipelor Paris Saint-Germain şi FC Barcelona a sosit în cursul serii de marţi la hotelul de lux Palmaroga. Acesta este situat pe bulevardul Palma din capitala paraguayană.

Decizia de eliberare a celor doi fraţi a fost luată de judecătorul care se ocupă de acest dosar, Gustavo Amarilla. La baza hotărârii a fost depunerea unei cauţiuni în valoare de 1,6 milioane de dolari de către reprezentanţii legali ai brazilienilor. Ronaldinho şi fratele său au fost conduşi la hotel de două patrule de poliţie.

„Am primit asigurări din partea conducerii hotelului că ei vor rămâne sub supraveghere acolo, pe cheltuiala lor“, a precizat magistratul.

Înscenare sau prostie?


Ronaldinho, câştigătorul Balonului de Aur din 2005, se afla în închisoare, împreună cu fratele său, începând din 6 martie.

Campionul mondial din 2002 şi fratele său au călătorit în Paraguay pe 4 martie pentru a promova o carte şi pentru a participa la diferite acţiuni caritabile, la iniţiativa fundaţiei Fraternidad Angelical, care sprijină copiii săraci. Cei doi au fost arestaţi în cursul aceleiaşi zile, după ce poliţiştii şi-au dat seama că au intrat în ţară cu paşapoarte false. Acuzaţia a fost negată de brazilieni. Potrivit lui Sergio Queiroz, avocatul brazilian al lui Ronaldinho, paşapoartele au fost oferite de fundaţie lui Ronaldinho pentru „a facilita posibilitatea de a face afaceri“ în Paraguay.

Judecătorul de caz a refuzat la momentul respectiv cererea privind arestul la domiciliu. A ordonat ca brazilienii să rămână la închisoare până la finalizarea anchetei poliţiei. El a argumentat că există riscul ca „oaspeții“ să părăsească ţara.

Ronaldinho (40 ani), care a jucat în cariera lui la cluburi precum Atletico Mineiro, Flamengo, Barcelona, Milan şi Paris Saint-Germain, şi-a încheiat cariera profesionistă în 2015. El a fost ales cel mai bun fotbalist al anilor 2004 şi 2005 de către FIFA. A cucerit titlul mondial cu Brazilia în 2002 şi Liga Campionilor cu FC Barcelona în 2006.

Citește și: Un fost jucător al Barcelonei a câștigat lupta cu Covid-19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS