26 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal Clubul Manchester City are bani și nu recurge la şomajul parţial

Clubul Manchester City are bani și nu recurge la şomajul parţial

Clubul englez Manchester City a anunţat că nu îşi va trimite angajaţii în şomaj parţial. Nu dorește să profite de măsura adoptată de guvernul britanic pentru a ajuta societăţile să depăşească actuala criză economică generată de pandemia de coronavirus, informează Agerpres.

În timp ce cinci cluburi din Premier League, Liverpool, Tottenham, Newcastle, Norwich şi Bournemouth, au anunţat în ultimele zile că şi-au plasat personalul nejucător în şomaj parţial, „cetăţenii“ au decis să nu apeleze la această măsură.

„Putem confirma că, în urma unei decizii a preşedintelui şi consiliului de administraţie, adoptată săptămâna trecută, Manchester City nu va utiliza programul de şomaj parţial al guvernului, iniţiat din cauza coronavirsului“, a precizat City într-un comunicat.

Liverpool a născut controverse

Salariaţii trimişi în şomaj parţial beneficiază de un program iniţiat de guvernul britanic. Acesta subvenţionează cu 80% din salariul iniţial al angajatului. Asta până la maximum 2.500 lire sterline pe lună, pentru evitarea concedierii, iar cluburile suportă restul de 20%.

Recurgerea la această măsură de către unele cluburi bogate, precum Liverpool, actualul lider al campionatului Angliei, care a anunţat în februarie un beneficiu brut de 42 milioane de lire sterline (47 milioane euro) pentru sezonul 2018/2019, a generat însă numeroase critici. S-au revoltat inclusiv două foste glorii ale sale, Jamie Carragher şi Stan Collymore.

Unii dintre fanii lui Liverpool susţin în schimb demersul clubului. Consideră că această măsură „le garantează tuturor angajaţilor mai puţin bine plătiţi că vor continua să îşi încaseze integral salariile. Asta trebuie să fie considerat drept un element pozitiv“, conform grupului de suporteri Spirit of Shankly.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a...

ȘTIRI GdS

Eventuala retragere a trupelor americane din Germania stârnește îngrijorare

Coordonatorul guvernului german pentru relaţiile transatlantice, Peter Beyer, a avertizat sâmbătă că planurile Statelor Unite de a retrage mii de soldaţi din...

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a avut niciun motiv să zâmbească după primul amical al zilei, cu FC Viitorul. El s-a...

Constanța. O fetiță de 4 ani a murit într-un...

O fetiţă de aproape 4 ani a fost găsită moartă de pompieri într-o anexă a unei case, din localitatea Vlahi, unde a...

Durere de nedescris pentru Patricia Țig. Tatăl ei a...

Patricia Ţig, 25 de ani, jucătoarea din România clasată pe locul 85 WTA, trece prin clipe dificile. Tatăl ei, care este totodată și antrenor,...

Ministru demis după achiziția de acadele de 2 milioane...

Ministrul Educației din Madagascar a fost demis din cauza deciziei sale de a achiziționa acadele în valoare de 2 milioane de dolari,...

Fără carantină în Franța, indiferent de gravitatea unui al...

Franţa nu va impune o altă carantină generală în ţară, chiar dacă un al doilea val de COVID-19 ar lovi în toamnă,...