26 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal Infantino, înaintea CongresuluI CONMEBOL: „Niciun meci nu valorează cât o viaţă“

Infantino, înaintea CongresuluI CONMEBOL: „Niciun meci nu valorează cât o viaţă“

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, le-a transmis participanţilor la cel de-al 72-lea Congres ordinar al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL) un mesaj puternic, clar. Congresul a avut loc joi prin videoconferinţă, din cauza pandemiei de coronavirus, iar conducătorul FIFA a punctat că „niciun meci nu valorează cât o viaţă“.

Infantino a subliniat că toate entităţile şi membrii fotbalului mondial doresc să ştie când va reveni mingea pe terenurile de fotbal, dar a insistat asupra faptului că „sănătatea este prioritară“.

„Pentru prima dată, fotbalul nu este cel mai important lucru. Sănătatea este prioritară şi va rămâne aşa până când această maladie va fi învinsă“, a spus conducătorul FIFA, conform Agerpres.

„Sunt vremuri complicate şi nu e nevoie de multe cuvinte. Sunt momente de respect faţă de cei care suferă şi ajută. Virusul ne-a arătat că suntem mici şi vulnerabili şi, de asemenea, că lumea este globală“, a adăugat el.

„Lumea și sportul vor fi diferite“

Preşedintele FIFA le-a transmis, totodată, participanţilor la congresul online, între care şi preşedintele CONMEBOL, paraguayanul Alejandro Dominguez, că „începând de acum, lumea şi sportul vor fi diferite, după ce vom reveni la normalitate“.

În acest sens, Infantino a explicat că FIFA se concentrează acum pe trei elemente: calendarul internaţional, cadrul juridic şi contractual şi sprijinul financiar.

În privinţa calendarului, el a subliniat că trebuie să se caute „soluţii mondiale pentru abordarea acestor probleme cu spirit de cooperare şi solidaritate“.
„Fiecare are interesele sale, dar trebuie să vorbim şi să punem pe masa câteva probleme pe care nu le-am pus până acum“, a spus Infantino.

Caută rezolvarea financiară pentru cluburi

În ceea ce priveşte contractele jucătorilor, conducătorul fotbalului mondial a indicat că „lucrează foarte mult“ la acest aspect de la Consiliul FIFA, în vederea protejării cluburilor şi jucătorilor.

Referindu-se la sprijinul financiar, Infantino a spus că există o muncă de gestiune de patru ani, care a lăsat FIFA „într-o poziţie foarte solidă şi, datorită acestui fapt, are un nume credibil pe piaţă şi în lume“.
Vom face o evaluare a pagubelor, inclusiv a tuturor confederaţiilor, consultând toate părţile interesate“, a adăugat el.

Coronavirusul a oprit și competițiile CONMEBOL

Apariţia coronavirusului în America de Sud a motivat CONMEBOL să suspende temporar derularea celor două competiţii continentale intercluburi, Copa Libertadores şi Copa Sudamericana. Ulterior, organizaţia a anunţat plata unui avans excepţional, care poate merge până la 60% din drepturile de participare pentru cluburile angrenate anul acesta la cele două cupe.

Săptămâna trecută, tot din motive de securitate sanitară, CONMEBOL a amânat pentru 2021 turneul Copa America, programat anul acesta în perioada iunie-iulie, în Argentina şi Columbia.

La cererea Confederaţiei sud-americane, FIFA a acceptat să amâne debutul preliminariilor continentale pentru Cupa Mondială 2022, programată în Qatar.

Citește și: EXCLUSIV / Pavel Badea: Obiectivul nostru major este să avem grijă de sportivi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a...

ȘTIRI GdS

Eventuala retragere a trupelor americane din Germania stârnește îngrijorare

Coordonatorul guvernului german pentru relaţiile transatlantice, Peter Beyer, a avertizat sâmbătă că planurile Statelor Unite de a retrage mii de soldaţi din...

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a avut niciun motiv să zâmbească după primul amical al zilei, cu FC Viitorul. El s-a...

Constanța. O fetiță de 4 ani a murit într-un...

O fetiţă de aproape 4 ani a fost găsită moartă de pompieri într-o anexă a unei case, din localitatea Vlahi, unde a...

Durere de nedescris pentru Patricia Țig. Tatăl ei a...

Patricia Ţig, 25 de ani, jucătoarea din România clasată pe locul 85 WTA, trece prin clipe dificile. Tatăl ei, care este totodată și antrenor,...

Ministru demis după achiziția de acadele de 2 milioane...

Ministrul Educației din Madagascar a fost demis din cauza deciziei sale de a achiziționa acadele în valoare de 2 milioane de dolari,...

Fără carantină în Franța, indiferent de gravitatea unui al...

Franţa nu va impune o altă carantină generală în ţară, chiar dacă un al doilea val de COVID-19 ar lovi în toamnă,...