10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalKarl-Heinz Rummenigge: Pandemia va stopa inflaţia nesănătoasă din fotbal

Karl-Heinz Rummenigge: Pandemia va stopa inflaţia nesănătoasă din fotbal

Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Bayern Munchen, a opinat că actuala criză declanşată de pandemia de coronavirus în lume va avea un efect benefic în fotbal. Fostul mare fotbalist german este convins pandemia va stopa inflaţia nesănătoasă a salariilor şi a indemnizaţiilor de transfer.

„Fiecare criză aduce cu ea o şansă. De mult timp salariile şi indemnizaţiile de transfer au atins culmi nesănătoase. Coronavirusul şi criza pe care o provoacă vor duce cel puţin la stoparea acestui ‘mereu mai mult, mereu mai scump, mereu mai rapid’. Oferta şi cererea vor reglementa piaţa de transferuri şi vor stabili un nou echilibru“, a opinat Rummenigge într-un editorial pentru revista clubului bavarez, citată de Agerpres.

Bayern Munchen, unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, a evitat să se angajeze în spirala ameţitoare a transferurilor de top. Cel mai scump transfer al campioanei Germaniei este fundaşul francez Lucas Hernandez, achiziţionat în 2019 pentru 80 milioane euro. Acesta este departe de recordul în materie stabilit de PSG în 2017, când a plătit 222 milioane euro pentru a-l aduce pe Neymar de la Barcelona.

Până la transferul lui Lucas Hernandez, Bayern nu depăşise bariera de 41,5 milioane euro, atinsă în 2017 la cumpărarea altui francez, Corentin Tolisso.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS