5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAlexandru Dicu: Nu vreau să-mi imaginez că s-ar încheia campionatul

Alexandru Dicu: Nu vreau să-mi imaginez că s-ar încheia campionatul

Pandemia de coronavirus a sistat toate competițiile sportive la nivel național în această perioadă, inclusiv Liga a 4-a Dolj Mass. În eșalonul al patrulea din România, în seria Doljului, lupta pentru primul loc era una acerbă. Nu mai puțin de cinci echipe erau despărțite de doar trei puncte, iar suspansul creștea de la o etapă la alta.

Antrenorul formației CS Cârcea, Alexandru Dicu, a vorbit în exclusivitate pentru GdS despre situația grea prin care trece sportul la nivel mondial, dar și despre propria echipă. Acesta a punctat faptul că jucătorii se antrenează individual de acasă, iar o eventuală suspendare definitivă a campionatului i-ar dezavantaja în mod direct, având în vedere forma excelentă prezentată în ultimele etape disputate.

„Din păcate această pandemie ne-a prins pe val. Eram într-o formă foarte bună, iar acum ni s-a tăiat puțin elanul. Băieții se antrenează individual în această perioadă. Trebuie să se ajute să-și mențină forma fizică cât de cât la un nivel ridicat. Doar că, atât timp cât programele tehnice și tactice nu le putem pune în practică, este destul de dificil. Discutăm săptămânal pe grupul nostru și ne mai sfătuim în legătură cu pregătirea fizică.

Dacă s-ar opri campionatul acum, am fi dezavantajați. Erau două-trei echipe maximum care aspirau la primul loc. Noi, fiind pe trei în momentul suspendării sezonului, implicit nu am putea câștiga campionatul în cazul unei întreruperi definitive. Îmi doresc să se reia sezonul, pentru că de asta practicăm fotbal cu plăcere. Dacă am reintra în normal, echipele ar avea nevoie de cel puțin două săptămâni de antrenament pentru a ajunge la nivelul optim necesar competiției. În special primele patru-cinci echipe ar avea nevoie de această perioadă de pregătire, pentru că ele sunt în luptă directă la primul loc. De asemenea, am avea nevoie și de câteva jocuri de verificare, amicale. Una este un antrenament fizic, făcut de acasă, alta este un joc amical, care are o intensitate total diferită față de ceea ce reușim individual”, a declarat Alex Dicu.

„Aveam o șansă bună la campionat”

Tehnicianul Cârcei consideră că echipa sa se putea lupta la campionat în acest an, mai ales că ar fi urmat unul dintre jocurile decisive, cu Unirea Dăbuleni.

„Aveam o șansă bună la campionat, având în vedere și creșterea de formă a noastră pe care am demonstrat-o în ultimele jocuri. Îmi pare rău că s-a întrerupt campionatul așa brusc, pentru că mai aveam o etapă până la meciul cu Dăbuleni, care era decisiv. Până atunci am fi întâlnit Progresul Cerăt, o echipă destul de bună. Dar, având în vedere că jucam acasă și suntem singura echipă din Liga a 4-a fără înfrângere pe propriul teren, cred că nu am fi avut probleme. Astfel, urma duelul direct cu Dăbuleni, unde ne puteam asigura în mare măsură primul loc.

Dicu: Putem ajuta autoritățile stând în casă

Alex Dicu nici nu concepe ca sezonul să fie suspendat definitiv. Totodată, acesta a transmis și un mesaj pentru persoanele care se confruntă în această perioadă cu pandemia de coronavirus.

„În momentul în care s-a oprit campionatul, m-am întâlnit cu băieții. Am discutat ce avem de făcut în această perioadă. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare. Nu vreau să-mi imaginez că s-ar încheia campionatul și tot sper să se rezolve în cel mai scurt timp această situație. Am încredere că vom trece cu bine peste acest hop.

Trebuie să fim cu toții responsabili. Este o situație de criză, de urgență. Noi putem ajuta autoritățile stând în casă, fără a avea contact cu multe persoane”, a adăugat tehnicianul formației CS Cârcea.

Înainte de sistarea competițiilor și în Liga a 4-a, CS Cârcea se afla pe locul al treilea în clasament, cu 40 de puncte. Sunt la doar două lungimi distanță de liderul Unirea Dăbuleni.

Citește și / Răzvan Lucescu: Încerc să îmi imaginez că suntem în vacanţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS