Acasă Sport Fotbal Răzvan Burleanu: Amânarea JO, o decizie normală, echilibrată şi responsabilă

Răzvan Burleanu: Amânarea JO, o decizie normală, echilibrată şi responsabilă

-

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, consideră că amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo reprezintă o decizie normală, echilibrată şi responsabilă în contextul pandemiei de COVID-19.

El afirmă că Jocurile Olimpice ar trebui să ofere tuturor sportivilor şanse egale, ceea ce era greu de realizat în vara acestui an şi că integritatea sportivilor ar fi avut de suferit.

„După amânarea EURO 2020, iniţiativă asumată şi de către FRF, amânarea Jocurilor Olimpice era doar o chestiune de timp. Asta în contextul în care pandemia COVID-19 continuă să se răspândească. Sănătatea este mai importantă decât orice în aceste momente. În plus, având în vedere măsurile luate de autorităţi, sportivii nu se pot pregăti în această perioadă. Competiţia de la Tokyo trebuie să ofere tuturor sportivilor şanse egale. Era din ce în ce mai greu de crezut că se va putea realiza acest lucru în 2020, cel puţin în această vară. Însemna că integritatea sportivă ar fi avut de suferit. Aşadar, este o decizie normală, echilibrată şi responsabilă pe care FRF o susţine. Chiar dacă ne este dificil să le spunem jucătorilor, antrenorilor şi suporterilor că trebuie să mai aştepte un an pentru o participare istorică pentru fotbalul românesc la Jocurile Olimpice“, a declarat Răzvan Burleanu.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Capacitatea intelectuală este la cote maxime, poți avea idei ingenioase, care te ajută să rezolvi o problemă stresantă de la locul...