10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalJuniori / Academia „Gică Popescu“, mai tare decât FCSB şi Dinamo

Juniori / Academia „Gică Popescu“, mai tare decât FCSB şi Dinamo

Baza sportivă „Municipal“ din Vâlcea a găzduit în intervalul 14-16 februarie prima ediţie a turneului „Oltenia Boromir Winter Cup“. Academia „Gică Popescu“ a participat cu grupele de copii născuţi în anul 2008 şi 2009. Cu ambele a încheiat pe podium! Mai mult, la 2008, trupa lui Ionuţ Cimpoeru şi-a adjudecat prima poziţie. A lăsat în urma sa grupări importante, precum FCSB şi Dinamo Bucureşti.

Ricardo Căldăraru şi Andrei Popescu au pus FCSB-ul la respect

„Şcolarii“ au câştigat grupa din care au făcut parte. Au înregistrat următoarele rezultate: 2-0 cu Pandurii Târgu Jiu, 8-0 cu Oltenia Vâlcea şi 0-0 cu FCSB.

Cealaltă grupă a fost câştigată de Dinamo. În faza următoare a competiţiei a ajuns şi SCM Vâlcea. În tot acest timp Academia „Răzvan Raţ“ şi FEFS Junior Craiova s-au oprit.

În semifinale, Academia „Gică Popescu“ a eliminat-o pe SCM Vâlcea, câştigând cu 8-1. În paralel, FCSB a trecut de Dinamo cu 3-1 la penaltiuri, după ce în timpul regulamentar a fost 1-1. În finală, gruparea de la „Hanul Doctorului“ s-a impus la pas, cu 2-0, în faţa lui FCSB. Golurile din finală au fost marcate de Ricardo Căldăraru şi Andrei Popescu.

„A fost un turneu foarte bine organizat, cu echipe valoroase la start, printre care şi FCSB şi Dinamo. Sunt mulţumit că l-am câştigat, dar mai mult m-a încântat evoluţia tuturor copiilor pe care i-am avut la dispoziţie. Au etalat un fotbal foarte frumos şi eficient. Cu toţii am fost dezamăgiţi că nu am avut ocazia să o întâlnim pe Dinamo la acest turneu. Asta pentru că a fost în grupa cealaltă, iar în semifinale a fost eliminată de FCSB. Repet: a fost un turneu reuşit, în care toţi copiii au fost foarte buni“, a declarat antrenorul Ionuţ Cimpoeru, pentru GdS.

Lotul grupei 2008: Florea Matia, Ricardo Căldăraru, Andrei Popescu, Robert Nicolae, Eduard Curcă, Sebastian Badea, Ştefan Vrîncuţi, Valentin Văduva, Marco Papură, Robert Ristoiu, Adrian Radu, Robert Velcea, Victor Chiratcu, Mario Lazăr.

La 2009, Academia „Gică Popescu“ a încheiat pe locul 3

La competiţia destinată juniorilor născuţi în 2009 au fost şase echipe la start, astfel că s-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare“, iar clasamentul a fost întocmit în baza punctelor strânse. Academia „Gică Popescu“ a înregistrat trei victorii, 6-0 cu CSM Vâlcea, 2-1 cu Oltenia Vâlcea, 2-1 cu SCM Vâlcea, şi două înfrângeri, 0-4 cu Academia „Răzvan Raţ“ şi 0-3 cu Pandurii Târgu Jiu.

Podiumul la 2009 arată astfel: 1. Academia „Răzvan Raţ“, 2. Pandurii Târgu Jiu, 3. Academia „Gică Popescu“.

„Au fost echipe foarte puternice şi ambiţioase. Sunt foarte mulţumit de evoluţia copiilor, care au reuşit să câştige trei jocuri. Am avut un lot numeric scăzut şi asta s-a cunoscut. Dacă reuşeam să fac mai multe schimbări puteam să ducem competiţia mult mai bine din punct de vedere al rezultatului. Băieţii mei s-au comportat foarte bine şi au realizat ceea ce lucrăm la antrenamente. Grupa este pe un drum bun şi sper să continue pe aceeaşi linie“, a afirmat antrenorul Ionuţ Cimpoeru.

Lotul grupei 2009: Eric Bălaşa, Raul Dumitru, Răzvan Ciuntoiu, Mateo Băloi, Rareş Macă, Andrei Cenuşe, Andrei Luţac, Alex Buzduceanu, Iustin Tudor, Robert Traşcă, Răzvan Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS