5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIonuţ Mitran şi Marian Danciu, convocaţi la naţionala României U18

Ionuţ Mitran şi Marian Danciu, convocaţi la naţionala României U18

Reprezentativa Under 18 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2002, va participa la un turneu internațional amical, în perioada 5-12 februarie, în Spania. Acţiunea este organizată de federația norvegiană şi se va disputa în La Manga. Vor mai participa naționalele Portugaliei, Turciei și Norvegiei.

Tricolorii pregătiți de Daniel Oprescu, printre care se numără şi doi fotbalişti ai Universităţii Craiova, Ionuţ Mitran şi Marian Danciu, se vor reuni duminică, 2 februarie, la Mogoșoaia. Aceştia se vor pregăti în țară până pe 5 februarie, când este programată deplasarea în Spania.

Partidele amicale se vor disputa conform următorului program:

-7 februarie, ora locală 15.00: România – Norvegia;
-9 februarie, ora locală 15.00: România – Portugalia;
-11 februarie, ora locală 15.00: România – Turcia.

Lotul convocat pentru această acțiune:


Portari: Otto Hindrich (CFR Cluj), Alexandru Tătaru (Fotbal Club Rapid).

Fundași: Darius Grosu (FC Viitorul), Andrei Iana (Cetate Deva), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), David Tălmaciu (Municipal Brașov), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Nicolae Sima (FC Viitorul), Ștefan Stefanovici (Sporting Juniorul Vaslui)

Mijlocași: Ovidiu Perianu (FCSB), Constantin Grameni (FC Viitorul), Soma Casiadi-Bako (Csikszereda Miercurea Ciuc), Botond Szondi (Csikszereda Miercurea Ciuc), Ianis Stoica (Petrolul Ploiești), Leon Peto (FSV Mainz 05/Germania), Alexi Pitu (FC Viitorul), Ahmed Bani (Dinamo).

Atacanți: Marian Danciu (Universitatea Craiova), Florin Bălan (FC Voluntari), Louis Munteanu (FC Viitorul)

Tricolorii sunt calificați direct la EURO U19 din 2021

Actuala generație U18, care începând din vară devine U19, este calificată direct la Campionatul European U19 din 2021 din postura de țară gazdă și nu va disputa preliminarii. Federația Română de Fotbal a câștigat în toamna anului 2019 dreptul de a găzdui turneul final Under 19 din 2021.

Pentru celelalte șapte locuri puse în joc pentru turneul final se vor lupta 52 de asociații, în faza grupelor de calificare. Apoi, la Turul de Elită li se va alătura și Portugalia. În final, șapte echipe vor veni la București, unde, alături de reprezentativa noastră, vor lupta pentru titlul de campioană europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS