10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRenegaţii de la Universitatea Craiova nu duc lipsă de oferte

Renegaţii de la Universitatea Craiova nu duc lipsă de oferte

Universitatea Craiova s-a deplasat ieri în Antalya pentru pregătirea de iarnă. În lotul lui Corneliu Papură nu s-au regăsit jucătorii Kamer Qaka, Carlos Fortes, Alexandru Ioniţă, Renato Kelic şi Goran Zakaric. Oficialii Ştiinţei încearcă să le rezilieze contractele sau să scape cel puţin de costurile salariilor, împrumutându-i. Astfel ar putea coopta alţi fotbalişti, mai valoroşi, pentru partea secundă a campionatului, în care se aşteaptă rezultate remarcabile.

Kamer Qaka este monitorizat de Livorno

Astfel, mijlocaşul albanez Kamer Qaka este pe cale să-şi încheie activitatea de la Universitatea Craiova. Fotbalistul transferat în vară de la Poli Iaşi pentru suma de 200.000 de euro nu mai intră în vederile staff-ului tehnic odată cu venirea lui Dan Nistor.

Nu duce însă lipsă de oferte, este monitorizat de o formaţie din Italia. Este vorba despre Livorno, ultima clasată din Serie B. Albanezul ar putea ajunge la clubul din regiunea Toscana prin intermediul antrenorului Paolo Tramezzani. Noul manager tehnic al lui Livorno îl cunoaşte pe Kamer Qaka din perioada în care a fost secundul naţionalei Albaniei, între 2011 şi 2016.

Conform presei din Italia, internaţionalul albanez a avut evoluţii apreciate în tricoul Universităţii Craiova. Cu toate astea, şefii lui Livorno l-ar dori pe Kamer Qaka sub formă de împrumut până în vară şi apoi, dacă echipa se salvează de la retrogradare, să fie achiziţionat definitiv. Nu se vehiculează nicio sumă de transfer sau de împrumut. Italienii mai notează că Paolo Tremezzani are şi alte piste pentru postul de mijlocaş central în cazul în care nu se obţine acordul Universităţii Craiova, dar că fotbalistul albanez de 24 de ani este prioritatea sa numărul 1.

Kamer Qaka a luat parte la 15 meciuri în prima parte a campionatului, a bifat în total 701 minute în campionat şi a încasat 3 cartonaşe galbene, fără să marcheze. Cota de piaţă a albanezului este de 800.000 de euro, conform Transfermarkt. Kamer Qaka mai are contrat cu Universitatea Craiova până pe 30.06.2023.

Carlos Fortes ar putea ajunge în Maroc

Un jucător care nu a convins şi de care Universitatea Craiova a încercat să scape şi în vara trecută este Carlos Fortes. Atunci, atacantul portughez a fost la un pas de FC Ashod, dar israelienii s-au răzgândit în ultima zi de transferuri şi lusitanul s-a întors în Bănie.

A promis o altă „faţă“, dar a prins lotul în 10 meciuri în Liga I şi a evoluat doar 246 de minute. Ca vârf împins a reuşit un singur gol, aducând egalarea în meciul cu Poli Iaşi, scor 1-1, de pe „Ion Oblemenco“. Nu a fost avertizat deloc în Liga I, dar a văzut direct cartonaşul roşu în Liga a III-a, în derbiul Universitatea II Craiova – Progresul Spartac, scor 1-2. Faultat din spate de un adversar, a cedat nervos şi şi-a lovit adversarul cu capul în figură, gest care i-a adus o suspendare foarte lungă, până în aprilie.


Această decizie a Comisiei de Disciplină a amplificat ruptura dintre Fortes şi conducătorii clubului. În această iarnă, Carlos Fortes tratează trecerea la fosta campioană a Marocului din sezonul 2017/2018, Ittihad Tanger, informează tanja24.com. Se pare că portughezul ar fi ajuns la un acord cu marocanii, dar cluburile încă nu s-au pus de acord în privinţa sumei de transfer.

Carlos Fortes a fost adus de Universitatea Craiova de la Gaz Metan Mediaş, pentru 150.000 de euro. Transfermarkt îl evaluează la 450.000 de euro. Fortes are contract cu Universitatea Craiova până pe 30.06.2022.

S-a renunţat la achiziţionarea lui Zakaric

La solicitarea lui Victor Piţurcă, în vară a fost cooptat mijlocaşul ofensiv Goran Zakaric. A venit sub formă de împrumut de la Partizan Belgrad. În cazul în care convingea prin jocul său, conducătorii olteni puteau activa clauza de cumpărare de 200.000 de euro.

Zakaric a prins lotul în 10 meciuri în Liga I, a jucat 635 de minute şi nu a reuşit niciun gol. Aceste cifre nu i-au convins pe olteni şi astfel s-a renunţat le serviciile bosniacului.

Kelic şi Ioniţă, buni pentru schimburi sau împrumuturi

Sunt şi doi jucători a căror situaţie este mai delicată. Primul este Renato Kelic. Croatul a intrat în dizgraţia suporterilor, care îl consideră drept unul dintre cei care l-au „săpat“ pe antrenorul Victor Piţurcă. Presa centrală a scris că şi-a reziliat contractul, însă acest lucru nu s-a întâmplat încă. El nu mai este dorit şi, într-adevăr, se vrea întreruperea colaborării ce este valabilă până pe 30.06.2021.

În cazul în care nu se ajunge la un numitor comun, Kelic ar putea fi împrumutat. De acest lucru este interesată Dinamo. Ar putea fi folosit şi ca monedă de schimb pentru alt fotbalist dorit de Universitatea Craiova.

Renato Kelic (28 de ani) a jucat 595 de minute în prima parte a campionatului. A încasat 4 cartonaşe galbene. El este evaluat de Transfermarkt la 850.000 de euro.


Celălalt fotbalist care nu-şi mai găseşte locul la Universitatea Craiova este Alexandru Ioniţă. El a fost împrumutat de la CFR Cluj pentru acest sezon şi ar trebuit să se plătească pentru el 1.000.000 de euro ca să rămână definitiv în Bănie. Acest lucru nu se va întâmpla, pentru că randamentul „Bulgarului“ nu a fost cel scontat.

A prins echipa de opt ori, a jucat 213 minute în campionat şi, în ciuda faptului că are un profil ofensiv, nu a marcat niciun gol. Ioniţă este dorit de Rapid Bucureşti, în Liga a II-a, dar şi de Astra. Oltenii sunt dispuşi să-l împrumute la Giurgiu în schimbul fundaşului Gabriel Tamaş, însă tratativele sunt „blocate“ pentru moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS