Acasă Sport Fotbal „U“ Craiova are doi reprezentanţi în echipa etapei 21. Vezi surpriza!

„U“ Craiova are doi reprezentanţi în echipa etapei 21. Vezi surpriza!

-

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat echipa etapei 21 din Liga I. Universitatea Craiova are doi jucători în unsprezecele LPF, chiar dacă evoluţia alb-albaştrilor din meciul cu FC Voluntari, câştigat cu 2-1, nu a fost una de aplaudat. Unul din ei este mijlocaşul Alexandru Cicâldău, fotbalist nominalizat de mai multe ori în 2019 de LPF. Remarcatul surpriză este Laurenţiu Popescu, tânărul portar convingându-i pe membrii forului prin două intervenţii salvatoare în meciul cu ilfovenii. „Popică“, preferatul lui Victor Piţurcă după mazilirea lui Mirko Pigliacelli, se află la prima titularizare în echipa LPF-ului.

Iată cum arată unsprezecele LPF şi explicaţiile de rigoare:

PORTAR:

Laurenţiu Popescu (Universitatea Craiova / 22 de ani / 5 jocuri). Titularizat în ultimele meciuri, tânărul portar al oltenilor a avut câteva intervenţii reuşite prin care a dat încredere echipei.

FUNDAŞI:

Radoslav Dimitrov (Sepsi / 31 de ani / 13 jocuri). Instalarea lui Leo Grozavu pe banca tehnică a covăsnenilor a însemnat revenirea bulgarului în formula de start. Evoluţiile sale sunt pozitive. A reuşit o pasă decisivă.

Marius Constantin (Gaz Metan / 35 de ani / 19 jocuri). Continuă sezonul foarte bun. A reuşit o dublă, prima din carieră în campionatul României. Prinde pentru a cincea oară echipa etapei.

Andrei Burcă (CFR Cluj / 26 de ani / 9 jocuri). A marcat în premieră pentru clujeni în campionat, după ce o făcuse cu câteva zile în urmă şi în Europa League. Transferat în vară, a devenit om de bază în echipa lui Dan Petrescu.

Aristeidis Soiledis (FCSB / 28 de ani / 9 jocuri). A marcat pentru întâia oară în Liga I. Folosit în prima repriză în centrul defensivei, a avut o prestaţie fără greşeală. Repriza secundă l-a găsit în banda stângă, unde a dominat întreg flancul.

MIJLOCAŞI:

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 22 de ani / 19 jocuri). Caracterele puternice se cunosc în momentele dificile, iar decarul oltenilor a dovedit şi în ultima etapă că este un jucător exponenţial pentru Universitatea. A marcat direct din lovitură liberă. A fost a șasea reuşită în acest sezon şi a 10-a pe prima scenă în tricoul Ştiinţei.

Dragoş Nedelcu (FCSB / 22 de ani / 7 jocuri). A controlat centrul terenului, de unde a recuperat multe mingi. A fost cel mai bun meci al său din ediţia curentă.
Adrian Şut (Academica / 20 de ani / 19 jocuri). A fost decisiv pentru ilfoveni. A înscris al doilea gol în ediţia curentă, în care mai are în cont şi o pasă de gol.

Emmanuel Culio (CFR Cluj / 36 de ani / 8 jocuri). Ultimul său meci în faţa fanilor clujeni a fost tratat cu la fel de multă seriozitate precum toate celelalte 229 de partide în care a evoluat în tricoul vișiniu (230 jocuri în toate competiţiile, 27 goluri, 47 pase decisive). Va rămâne un reper al seriozității în fotbalul românesc!

ATACANŢI:

Goran Karanovic (Sepsi / 32 de ani / 17 jocuri). S-a dovedit a fi din nou arma secretă a covăsnenilor. A intrat în minutul 70 şi a înscris de două ori. Cinci din cele șapte goluri au fost izbutite din postura de rezervă.

Florinel Coman (FCSB / 21 de ani / 17 jocuri). Un nou meci fantastic! A pasat decisiv pentru primul gol al roş-albaştrilor, apoi a marcat pentru a noua oară în ediţia curentă, reşită în urma căreia s-a instalat în fruntea clasamentului golgheterilor.

ANTRENORUL ETAPEI:

Dan Petrescu (CFR Cluj / 51 de ani). La doar câteva zile distanţă de calificarea istorică în primăvara europeană, a readus CFR pe prima poziţie în campionat. Merită toate aprecierile şi pentru modul cum a ştiut să gestioneze programul foarte încărcat.

Citeşte şi: AUDIO / Horaţiu Stănescu a făcut bilanţul campionatului judeţean la „Repriza de Sud“

ȘTIRI VIDEO GdS