10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova are doi reprezentanţi în echipa etapei 21. Vezi surpriza!

„U“ Craiova are doi reprezentanţi în echipa etapei 21. Vezi surpriza!

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat echipa etapei 21 din Liga I. Universitatea Craiova are doi jucători în unsprezecele LPF, chiar dacă evoluţia alb-albaştrilor din meciul cu FC Voluntari, câştigat cu 2-1, nu a fost una de aplaudat. Unul din ei este mijlocaşul Alexandru Cicâldău, fotbalist nominalizat de mai multe ori în 2019 de LPF. Remarcatul surpriză este Laurenţiu Popescu, tânărul portar convingându-i pe membrii forului prin două intervenţii salvatoare în meciul cu ilfovenii. „Popică“, preferatul lui Victor Piţurcă după mazilirea lui Mirko Pigliacelli, se află la prima titularizare în echipa LPF-ului.

Iată cum arată unsprezecele LPF şi explicaţiile de rigoare:

PORTAR:

Laurenţiu Popescu (Universitatea Craiova / 22 de ani / 5 jocuri). Titularizat în ultimele meciuri, tânărul portar al oltenilor a avut câteva intervenţii reuşite prin care a dat încredere echipei.

FUNDAŞI:

Radoslav Dimitrov (Sepsi / 31 de ani / 13 jocuri). Instalarea lui Leo Grozavu pe banca tehnică a covăsnenilor a însemnat revenirea bulgarului în formula de start. Evoluţiile sale sunt pozitive. A reuşit o pasă decisivă.

Marius Constantin (Gaz Metan / 35 de ani / 19 jocuri). Continuă sezonul foarte bun. A reuşit o dublă, prima din carieră în campionatul României. Prinde pentru a cincea oară echipa etapei.

Andrei Burcă (CFR Cluj / 26 de ani / 9 jocuri). A marcat în premieră pentru clujeni în campionat, după ce o făcuse cu câteva zile în urmă şi în Europa League. Transferat în vară, a devenit om de bază în echipa lui Dan Petrescu.

Aristeidis Soiledis (FCSB / 28 de ani / 9 jocuri). A marcat pentru întâia oară în Liga I. Folosit în prima repriză în centrul defensivei, a avut o prestaţie fără greşeală. Repriza secundă l-a găsit în banda stângă, unde a dominat întreg flancul.

MIJLOCAŞI:

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 22 de ani / 19 jocuri). Caracterele puternice se cunosc în momentele dificile, iar decarul oltenilor a dovedit şi în ultima etapă că este un jucător exponenţial pentru Universitatea. A marcat direct din lovitură liberă. A fost a șasea reuşită în acest sezon şi a 10-a pe prima scenă în tricoul Ştiinţei.

Dragoş Nedelcu (FCSB / 22 de ani / 7 jocuri). A controlat centrul terenului, de unde a recuperat multe mingi. A fost cel mai bun meci al său din ediţia curentă.
Adrian Şut (Academica / 20 de ani / 19 jocuri). A fost decisiv pentru ilfoveni. A înscris al doilea gol în ediţia curentă, în care mai are în cont şi o pasă de gol.

Emmanuel Culio (CFR Cluj / 36 de ani / 8 jocuri). Ultimul său meci în faţa fanilor clujeni a fost tratat cu la fel de multă seriozitate precum toate celelalte 229 de partide în care a evoluat în tricoul vișiniu (230 jocuri în toate competiţiile, 27 goluri, 47 pase decisive). Va rămâne un reper al seriozității în fotbalul românesc!

ATACANŢI:

Goran Karanovic (Sepsi / 32 de ani / 17 jocuri). S-a dovedit a fi din nou arma secretă a covăsnenilor. A intrat în minutul 70 şi a înscris de două ori. Cinci din cele șapte goluri au fost izbutite din postura de rezervă.

Florinel Coman (FCSB / 21 de ani / 17 jocuri). Un nou meci fantastic! A pasat decisiv pentru primul gol al roş-albaştrilor, apoi a marcat pentru a noua oară în ediţia curentă, reşită în urma căreia s-a instalat în fruntea clasamentului golgheterilor.

ANTRENORUL ETAPEI:

Dan Petrescu (CFR Cluj / 51 de ani). La doar câteva zile distanţă de calificarea istorică în primăvara europeană, a readus CFR pe prima poziţie în campionat. Merită toate aprecierile şi pentru modul cum a ştiut să gestioneze programul foarte încărcat.

Citeşte şi: AUDIO / Horaţiu Stănescu a făcut bilanţul campionatului judeţean la „Repriza de Sud“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS