9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U21 / Mirel Rădoi: Dacă începem bine, ne putem face uşoară partida cu Finlanda

România U21 / Mirel Rădoi: Dacă începem bine, ne putem face uşoară partida cu Finlanda

Mirel Rădoi, selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, a prefaţat meciul de mâine, cu Finlanda, de la Voluntari. Acesta este al patrulea joc al tricolorilor din grupa 8 a preliminariilor CE 2021. Rădoi a spus că formaţia sa trebuie să marcheze repede pentru a-şi putea face uşoară partida cu nordicii.

„Important este începutul de joc. Dacă vom începe bine ne putem face uşoară partida. Dacă începem slab vom avea probleme, pentru că şi Finlanda este o echipă care începe destul de agresiv. Sperăm ca în sfârşit să fie o partidă în care să reuşim să marcăm până la pauză“, a spus Rădoi, conform şite-ului FRF.

Rădoi susţine că Finlanda şi celelalte naţionale nordice încearcă să practice un joc combinativ în ultima perioadă.

„M-am uitat la finlandezi, dar şi la suedezi şi danezi. În ultimii 3-4 ani au încercat să aducă fie antrenori străini, fie directori tehnici străini, în special din ţările unde se joacă un fotbal elaborat, cu construcţie de la portar. E clar că în acest moment încearcă şi ei să se alinieze cu ceea ce se întâmplă în Europa. Ei ştiu că au forţă, iar acum încearcă să exploateze şi acest joc combinativ. Iar în momentul în care o şi fac, adică practică un joc spectaculos, pentru că au forţă, îţi creează mari dificultăţi“, a precizat selecţionerul.

„Va trebui să fim concentraţi şi echilibraţi“

Acesta a subliniat faptul că jucătorii care vor intra în teren cu Finlanda trebuie să fie într-o formă fizică foarte bună.


„Nu m-am hotărât asupra primului unsprezece. Trebuie să vedem care sunt jucătorii în formă. Nu doar mental şi tehnic, ci şi din punct de vedere fizic, pentru că împotriva Finlandei va fi o partidă solicitantă. Va trebui să fim concentraţi şi echilibraţi din primul până în ultimul minut. Avem ceva probleme, pentru că Marius Marin este suspendat, iar Adrian Şut a venit cu ceva probleme medicale. Sper ca până la ora partidei să găsim cea mai bună soluţie“, a declarat Rădoi.

Mirel Rădoi nu vrea să mai audă din tribune scandări rasiste

Întrebat ce se poate face pentru ca suporterii să înţeleagă că lozincile rasiste fac dăunează echipelor naţionale ale României, Mirel Rădoi a răspuns:

„S-au tot făcut apeluri către suporteri vizavi de lozicile rasiste ca să îi facem să înţeleagă. Îmi pare rău că există astfel de episoade. Deja sunt foarte multe semnale de alarmă primite de la UEFA la nivel de primă reprezentativă. Apoi s-a întâmplat şi la noi, la tineret. Nu ştiu regulamentul să spun ce riscăm, dar şi după EURO am avut două etape în care a trebuit să închidem o peluză. E păcat, pentru că sunt oameni care vor să vină la meciurile naţionalei de tineret. Dar sper să nu se mai repete asemenea incidente. Nici la tineret, nici la seniori sau juniori. Nu îşi au locul pe un stadion de fotbal pentru că suntem acolo pentru un spectacol sportiv“.

Echipa naţională Under 21 a României întâlneşte, joi, de la ora 20.00 (Pro TV), pe stadionul „Anghel Iordănescu“ din Voluntari, selecţionata Finlandei. Marţi, 19 noiembrie, de la ora 19.30, va înfrunta reprezentativa Irlandei de Nord pe stadionul „The Showgrounds“. Aceste două partide contează pentru grupei 8 a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2021.

Citeşte şi: România U21 / Oaidă, optimist înaintea partidelor cu Finlanda U21 şi Irlanda de Nord U21

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS