12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCFR face furori în Europa. Clujenii, cu un pas în șaisprezecimi

CFR face furori în Europa. Clujenii, cu un pas în șaisprezecimi

Campioana României, CFR Cluj, a dat peste cap toate calculele și a reușit o nouă „ispravă” în grupele Ligii Europa. Trupa lui Dan Petrescu a învins-o pe Rennes joi seară, pentru a doua oară, cu scorul de 1-0 și astfel a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în primăvara europeană.

Jocul din Gruia a debutat sub dominația formației oaspete. Cu orgoliul rănit după eșecul din tur, Rennes s-a deplasat la Cluj pentru a-și juca ultima șansă la calificarea în șaisprezecimile competiției. Niang și Bourigeaud au ratat primele ocazii ale partidei. Aceștia au fost blocați pe rând pe Arlauskis, care a prins o zi fantastică în poarta CFR-ului. A fost 0-0 după primele 45 de minute, iar un rezultat de egalitate deja devenea unul prețios.

Rennes domină, CFR marchează

Și repriza a doua a fost sub același scenariu. Ocaziile la poarta lui Arlauskis s-au întețit, în timp ce apărarea clujeană încerca să respingă sub orice formă fiecare minge trimisă spre careu. Pe fondul numeroaselor ratări ale francezilor, CFR a profitat și a dat lovitura în minutul 87. Mario Rondon a înscris cu o lovitură de cap din centrul careului advers, după o centrare perfectă din corner a lui Ciprian Deac.

Norocul lui Petrescu

Norocul a fost de partea clujenilor până la ultimul fluier, chiar dacă deschiderea scorului i-a ambiționat și mai mult pe francezi. În minutul 90+3, în urma unui corner, formația din Hexagon a reușit să înscrie. Golul însă a fost anulat de centralul întâlnirii, care a considerat că atacantul francez s-a folosit de braț pentru a înscrie. S-a încheiat 1-0 pentru CFR, care și-a asigurat într-o mare măsură calificarea în șaisprezecimile Ligii Europa.

În celălalt meci al grupei, Celtic s-a impus pe terenul lui Lazio cu scorul de 2-1.

Clasament: 1. Celtic 10 (7:3), 2. CFR Cluj 9 (4:3), 3. Lazio 3 (5:7), 4. Rennes 1 (2:5).

În etapa a 5-a din faza grupelor, CFR Cluj se va deplasa la Roma, pentru duelul cu Lazio. De menționat că o remiză în Italia le-ar aduce clujenilor calificarea în primăvara europeană

Articol scris de Tibi Cocora

Poate te interesează și: Chindia – „U“ Craiova / Cămătaru: Craiova ar trebui să se impună la Ploieşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS