12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCristi Borcea a fost eliberat condiţionat

Cristi Borcea a fost eliberat condiţionat

Fostul finanţator al clubului Dinamo, Cristi Borcea a fost eliberat condiţionat, în urma deciziei magistraţilor Tribunalului Ilfov. El iese din închisoare după alte nouă luni petrecute în spatele gratiilor. Sentinţa este definitivă.

Borcea a fost condamnat în februarie în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje de la Constanța.
Dinamovistul a avut un comportament apreciat ca fiind „corespunzător”. „(Cristian Borcea, n.r.) a participat la programele educaționale şi psihologice, nu a fost sancţionat disciplinar, fiind recompensat de 41 ori (de 19 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi/sau vizită, o dată cu suplimentarea numărului de convorbiri online şi de 21 de ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar). Petentul a finalizat programul de educaţie prin sport, iar în prezent este inclus în cadrul programului pentru liberare”, se arată în pronunțare.

În document este menționată și atitudinea de care Borcea a dat dovadă în penitenciar: „Atât timp cât, din caracterizarea înaintată de penitenciar, rezultă că petentul a avut o atitudine pozitivă faţă de activităţile şi programele de educaţie şi asistenţă psihosocială, nu a fost sancționat, natura infracţiunii nu poate conduce la concluzia că scopul preventiv educativ al pedepsei nu a fost atins”.

De asemenea, fostul finanțator Dinamo a desfăşurat „activităţi lucrative” atât în interiorul locului de deţinere, cât şi în exterior, fără supraveghere, pe o perioadă de 83 de zile, figurând cu un număr de 374 de zile-câştig dintr-un dosar conexat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS