20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAlexandru Măţel a semnat cu Universitatea Craiova

Alexandru Măţel a semnat cu Universitatea Craiova

Oficialii Universităţii Craiova au anunţat astăzi, prin intermediul paginii de facebook a clubului, că s-a ajuns la o înţelegere cu fotbalistul Alexandru Măţel, ultima dată la AFC Hermannstad, căruia i-au achitat clauza de reziliere.

„Alexandru Mățel a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă doi ani. Bine ai venit în familia Științei, Alex și mult succes în tricoul alb-albastru”, se arată în comunicatul Ştiinţei.

Măţel este născut pe 17 octombrie 1989, în Constanţa, are 1.75 metri şi evoluează pe postul de fundaş dreapta. Şi-a început cariera de senior la Farul Constanța (2005-2010) şi a mai îmbrăcat tricourile echipelor Delta Tulcea (2007-2009), Astra Giurgiu (2010-2015), Dinamo Zagreb (2015-2019) şi AFC Hermannstadt (2019).
A izbutit să obțină 3 titluri de campion în Croația, două Cupe ale Croației, o Cupă a României și o Supercupă.

Acesta a evoluat şi la naţionala de tineret a României (6 prezenţe), dar şi la prima reprezentativă, unde a contabilizat 17 convocări.

Alexandru Măţel este al doilea transfer al Universităţii Craiova de la numirea lui Victor Piţurcă în funcţia de manager tehnic. Primul jucător cooptat de „Piţi” a fost atacantul Andrei Ivan.

Cota de piaţă a lui Alexandru Măţel este de 450.000 de euro.

Piţi susţine primul antrenament cu public

Alex Măţel şi Victor Piţurcă vor susţine mâine primul antrenament la Universitatea Craiova. Şedinţa de pregătire este programată de la ora 18.30, pe stadionul „Ion Oblemenco” şi va fi deschisă publicului în totalitate. Suporterii pot lua loc doar la tribuna a doua.

Înaintea primului antrenament premergător partidei cu FCSB va avea loc o conferinţă de presă, de la ora 16.00 mai exact, în care va fi prezentat noul manager Victor Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS