21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFotbal nebun, calificare cu cântec. Mirko a fost uriaș!

Fotbal nebun, calificare cu cântec. Mirko a fost uriaș!

Universitatea Craiova a reușit calificarea în turul trei al Ligii Europa după ce a dispus de Honved Budapesta cu scorul de 3-1 la „general“. După 0-0 în Ungaria, la Gyor, gruparea alb-albastră s-a impus astăzi, în Bănie, în manșa secundă a turului doi preliminar, cu scorul de 3-1, având nevoie de prelungiri și penaltiuri. În timpul regulamentar scorul a fost 0-0, tot atât și după cele două reprize suplimentare, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare, unde Știința a avut câștig de cauză.

Clinciuri în tribune, fotbal cu întreruperi

În minutul 23 al meciului, cei 162 de fani ungari au aruncat cu petarde și câțiva au trecut de firma care asigură ordinea, provocându-i pe suporterii Științei de la Peluza Nord. Din fericire forțele de ordine au intervenit prompt și au stins conflictul rapid.

Câteva minute mai târziu meciul a fost întrerupt din nou, portarul Lefkovits s-a ciocnit la un duel aerian cu fundașul Kukoc și a stat întins pe teren circa 5 minute, având nevoie și de intervenția medicilor. Într-un final a părăsit suprafața de joc cu salvarea, apoi a revenit pe brațele membrilor staff-ului său medical, dar a fost înlocuit.

La pauză s-a intrat la cabine cu un scor „alb“, cu toate că oltenii au irosit ocazii bune de a marca prin Ivanov, Bărbuț, Mateiu, Bancu și Roman. În contul ungurilor au putut fi observate multe intrări dure.

Au continuat ocaziile la poarta ungurilor, dar degeaba

La reluare, Alex Cicâldău a ridicat tribunele în picioare în minutul 48, când a nimerit bara din dreapta dintr-o lovitură liberă de la 16 metri.

La doar două minute Roman a primit o minge la 7 metri de la Bărbuț, dar șutul său a fost blocat Batik.

A urmat o reluare în plasa laterală a lui Bărbuț (’77), apoi un șut pe jos al lui Bancu (’82) și forcingul a continuat, dar golul nu a venit, astfel că a fost nevoie de cele două reprize suplimentare.

Acka a fost de netrecut

Minutele din prima repriză suplimentară au curs în ritmul celorlalte 90, cu o apărare bună a Craiovei – aplauze pentru Acka!, și o ratare mare a lui Ioniță (’100).

A urmat o lovitură de cap a lui Fortes, scoasă cu greu de portar în corner (’118).

Arbitrul a fost culcat la pământ de o petardă și meciul a fost oprit

Din nefericire, la un conflict iscat de Fortes și Qaka s-a creat un meleu, iar din peluza fanilor olteni a zburat o petardă și o brichetă ce l-au rănit pe arbitrul central, acesta primind îngrijiri medicale câteva minute bune. Pe teren a coborât și delegatul UEFA, a vorbit cu centralul irlandez, apoi s-a trecut la discuții cu oficialii celor două părți. Ulterior meciul a fost reluat cu arbitrul de rezervă.

Tabela a rămas intactă, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare.

La penaltiuri echipa mai norocoasă a fost Universitatea Craiova, cu un Mirko Pigliacelli fenomenal, care a apărat trei șuturi de la 11 metri.

Pentru Craiova au înscris Ioniță, Fortes, Cicâldău.

De la unguri au ratat Kamber, Batik și Beno, și a înscris N’Gog.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic (’13, Briceag), Kelic, Acka, Bancu – Ivanov (’75, Qaka), Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Roman (’94, Fortes), Vătăjelu (’63, Ioniță). Antrenor: Corneliu Papură.

Honved: R. Lefkovits (’40, Berla) – Ikenne, Batik, Kamber, Lovric, Kukoc (’92, Niba) – Kesztyus, Moretti (’73, Uzoma), Bano Szabo – Moutari, Kullach (’78, N’Gog), Antrenor: Giuseppe Sannino.

Cartonașe  galbene: Vătăjelu ’59, Bancu ’93, Ioniță ’110, Fortes ’120 / Lovric ’23, Kukoc ’33, Moretti ’52, Moutari ’57, Kamber ’116, Batik ’120.

Au arbitrat: Arnold Hunter – Gareth Eakin, Gyorgios Argyropoulos; James Robinson.

În turul trei preliminar Universitatea Craiova va da piept cu AEK Atena.

Știința va susține următorul meci în campionat, urmând să o întâlnească duminică, de la ora 18.00, pe stadionul „Transil“ din Târgu Mureș, pe FC Hermannstadt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS