22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / Am forțat când a trebuit! SCMU Craiova, la prima victorie din seria cu Laguna București

Baschet / Am forțat când a trebuit! SCMU Craiova, la prima victorie din seria cu Laguna București

SCMU Craiova a avut ceva de tras cu Laguna București, în primul meci al seriei din play-out-ul Ligii Naționale de Baschet. Alb-albaștrii s-au impus într-un final cu scorul de 88-76, la capătul unui joc în care formația vizitatoare s-a aflat o bună parte din joc în avantaj.

Craiova a condus cu 17-6 în primul sfert al întâlnirii din Polivalentă, după care a intervenit relaxarea. Imediat, oaspeții au profitat, au făcut un „run“ de 8-0, iar scorul după primele 10 minute de joc a fost doar 19-17 în favoarea grupării din Bănie. Oaspeții au prins curaj în partea a doua din prima repriză. Au întors scorul în favoarea lor și s-a ajuns la un nesperat 23-37. A urmat un time-out bine venit al lui Yiannaras, care și-a calmat imediat elevii. Apoi, lucrurile au intrat pe făgașul normal. Craiovenii au revenit în față, astfel că la pauza mare diferența era minimă în favoarea gazdelor (48-47).

Cei mai buni au câștigat

Echilibrul dintre cele două combatante s-a menținut și în sfertul al treilea. Înaintea ultimelor 10 minute de joc, diferența a fost în continuare doar de un singur coş (69-67). Experiența și-a spus până la urmă cuvântul și în ultima parte a meciului ecartul s-a mărit. S-a încheiat 88-76 pentru SCMU Craiova, care a bifat și prima victorie din această serie.

Amedeo Casale a terminat meciul cu 17 puncte și 8 recuperări. Nik Dragan a adăugat 17 puncte, iar Giordan Watson a contribuit cu 16 puncte.

SCMU Craiova conduce cu 1-0 la general și va juca meciul 2 din serie tot pe teren propriu, joi, de la ora 18.00.

Citește și: Simona Halep: „Mulțumesc turneului de la Oeiras pentru că m-a dorit!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS