22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / Stepanovski: „Am pierdut acest meci pe mâna noastră şi a deciziilor stupide“

Baschet / Stepanovski: „Am pierdut acest meci pe mâna noastră şi a deciziilor stupide“

SCMU Craiova a cedat în faţa Oradei, în primul meci oficial din noul sezon al LNBM, scor 69-74, iar rezultatul final nu l-a mulţimit nici pe departe pe tehnicianul oltenilor. Acesta s-a arătat mâhnit de faptul că elevii săi au ratat o mulţime de atacuri şi au dat extrem de multe pase greşite.

„Sunt supărat după acest meci, pentru că am jucat normal, dar am făcut o mulţime de turnovers-uri stupide. Le-am oferit pe tavă adversarilor o mulţime de mingi şi puncte, în special în sfertul al doilea. Am condus la şase puncte, am ratat atacul de trei ori consecutiv, iar orădenii au revenit în joc. Extrem de uşor am pierdut punctele, iar noi facem greşeli tâmpite de-a dreptul. Da, am pierdut împotriva unei echipe puternice, era greu, dar nu-mi pasă acest lucru. Fie că jucăm cu Oradea, Cluj sau Focşani, noi trebuie să ne facem treaba şi să jucăm calitativ, mai ales când suntem şi acasă, în faţa fanilor. Repet, sunt dezamăgit de faptul că noi am pierdut acest meci pe mâna noastră şi a deciziilor proaste pe care le-am luat“, a declarat Vitaly Stepanovski.

Amedeo Casale: „Trebuie să învăţăm cum să gestionăm fazele importante“

De asemenea, Amedeo Casale a mărturisit că echipa Craiovei mai are de muncit pentru a ştii cu exactitate cum să gestioneze momentele importante al jocurilor.

„O înfrângere greu de acceptat. Avem, totuşi, un progres faţă de meciurile din Cupa României. În continuare mai este de lucrat, mai ales pentru momentele cheie. Se vede că pe partea fizică stăm bine acum, dar mai este mult de lucrat la relaţiile de joc. Trebuie să învăţăm cum să gestionăm fazele importante. Clar că am avut momente bune în care am pierdut puncte importante, iar atunci mentalul nostru nu a mai fost la un nivel ridicat. Oradea, cu experienţa ei, a profitat de erorile noastre şi a trecut în faţă pe tabelă. Potenţialul este mare, mai ales că domnul antrenor are un sistem de joc foarte bun. Doar că noi mai avem nevoie de timp ca să înţelegem toate ideile pe care vrea să ni le transmită şi să ştim cum să le punem în practică cu exactitate. În momentul în care am respectat planul său de joc, am jucat de la egal la egal cu o echipă precum Oradea“, a declarat şi Amedeo Casale.

Achim: „O victorie foarte importantă pentru noi“

De partea cealaltă, antrenorul formaţiei orădene, Cristian Achim, s-a arătat încântat de faptul că echipa sa s-a descurcat în condiţiile în care mulţi jucători valoroşi nu au fost apţi de joc.

Această victorie vine într-un moment foarte dificil pentru noi, având niște probleme absolut uriașe de lot. Nici nu mai stau să le număr, că doar îmi fac nervi, pur și simplu. Nu țin, efectiv, de noi. Tarolis, Kris Richard, Tudor Gheorghe, Bobe, chiar dacă a jucat, a jucat probleme. Nu îmi doresc decât să avem lotul cât mai rapid valid și să începem să jucăm baschetul pe care ni-l dorim. De-asta consider că această victorie este foarte, foarte importantă. Am arătat caracter, am arătat o putere de luptă, de a trece peste eșecurile cam dureroase din ultima vreme. Sigur că putem să avem scuze, repet, toate aceste accidentări, însă mereu le-am spus că jucătorii care sunt pe teren trebuie să facă tot ce depinde de ei pentru a câștiga meciul. De-aia suntem echipă. Echipa nu stă într-un jucător sau în altul. Însă consider că este o victorie foarte importantă pentru noi, care sper să ne ridice moralul“, a mai spus Cristi Achim.

Laude la adresa lui Blaj-Voinescu

Achim a avut cuvinte de laudă la adresa lui George Blaj-Voinescu, jucătorul Craiovei și a declarat că are așteptări mari de la Luca Năstruț.

În același timp, doresc să felicit echipa din Craiova. Blaj-Voinescu a făcut un meci absolut excepțional, sincer. L-am și întrebat mai devreme dacă a avut 4/5 la 3 puncte într-un meci. Mi-a zis că a avut într-un singur meci 5/7. Bravo lui, felicitări! Mă bucur mult mai tare, sincer, pentru noi. E o victorie crucială. A fost obținută cu Luca Năstruț, cel mai tânăr jucător din lotul nostru, pe teren 34 de minute și 20 de secunde, ceea ce pentru noi, iarăși, este foarte important. Noi, ca echipă, ca staff, și eu, personal, îmi pun mari speranțe în el. Vă spun sincer. Așteptările mele de la el sunt mari. Sper să ni le confirme“, a încheiat tehnicianul orădenilor.

Citeşte şi: Baschet / SCMU Craiova s-a ținut de Oradea, dar la final a cedat la cinci puncte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS